Levelet írtak a taxisok a magyar miniszterelnöknek

A taxisok egyértelműen elutasítják, hogy a hatósági árakat szabad vagy részben szabad piaci ár váltsa fel, ezért fordultak levélben fordultak Orbán Viktorhoz.

GAZDASÁG 2023. JANUÁR 25. 15:09

A Világgazdaság című laphoz jutott el az írás, amelyet a magyar személytaxis ágazat túlnyomó részét tömörítő érdekképviseletek és gazdasági szereplők fogalmaztak meg, és több miniszter is megkapta, köztük Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is.

A levélben a taxisok arra kérik a miniszterelnököt: a kormány támogassa az ágazatot abban, hogy a budapesti taxiközlekedésben az árak megállapításáról szóló törvényben meghatározott hatósági ár megmaradjon.

Mint írják: a szabályozás a 2013-as bevezetése óta számos téren jótékony hatást fejtett ki, ezért a taxisok ehhez folyamatosan és határozottan ragaszkodnak, és ezt minden lehetséges fórumon a legnagyobb egyértelműséggel ki is fejezik.

Arról is tájékoztatták a kormányfőt, miszerint úgy látják: az elmúlt időszakban törekvések látszanak arra, hogy a fix tarifát szabad vagy részben szabad piaci árral váltsák fel és, mint írták, ez semmivé tenné mindazt az előrehaladást, amelyet a személytaxis ágazat az elmúlt tíz évben elért. Ezért arra kérik Orbán Viktort és a minisztereket, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel támogassák az ágazat egyértelmű törekvését a jelenlegi rögzített hatósági ár megvédésére.

GAZDASÁG

Címkék:

Hungary, taxi, viktor orban