Meg sem állnának a vonatok a no-go zónában az atrocitások miatt

Zaklatások, arcon köpött jegyszedők és megfélemlített utasok. A sorozatos atrocitások miatt a szolgáltató kilátásba helyezte, hogy bizonyos állomásokon járatai nem állnak majd meg.

HOT NAGYVILÁG 2021. FEBRUÁR 9. 12:58

„Komoly közrendi problémák” miatt felfüggesztené a vonatforgalmat két megállóban is a svéd állami vasúttársaság.

A társaság üzleti managere, Jan Kyrk úgy fogalmazott, hogy a Kumla és Hallsberg megállókban tapasztalat közrendi problémák már a vonatokra is átterjedtek, ezért a vállalat végső soron dönthet úgy, hogy nem engedi megállni a járatokat ezekben a megállókban. Hozzátette, ezt a döntést gyorsan és azonnali hatállyal bármikor meghozhatják.

A közbiztonsági kihívások miatt a társaság továbbá javasolta is ellenőreinek, hogy saját maguk és az utasaik biztonsága érdekében minden lehetséges atrocitás vagy fenyegető magatartás esetén azonnal hívják a rendőrséget és ne próbáljanak meg vitába szállni az agresszív utasokkal.

Karin Eldblom a hallsbergi rendőrségtől a SamhallsNytt-nek elmondta, hogy rendszeresen kapnak bejelentéseket, hogy az utasokat fenyegetik vagy meg is támadják, illetve tavaly novemberben olyan esetekről is érkeztek jelentések, hogy az elkövetők arcon köpték a jegyszedőket. Ugyanakkor azt is jelezte, hogy a zaklatók pontosan tudják, hogy hogy működik a rendőrség. Sőt ha van rendőr a vonaton, gyakran leugrálnak a kocsikról, mielőtt elkaphatnák őket.

Egy szemtanú arról is beszámolt, hogy amikor a jegy nélkül utazó személyeket a jegyszedő le akarta szállítani, azok üvöltözésbe kezdtek, azt állították, hogy a nő rasszista, majd elkezdték rugdosni, amíg egy másik ellenőr segítségére nem sietett.

A Kumlában élő helyiek azt is elmondták a híroldal megkeresésére, hogy a svédek már nem nagyon mennek az állomásra vagy a váróterem közelébe sem, mert nem biztonságos, ugyanis 25-30 éves korú fiatalok, bandákba verődve foglalják el ezeket a helyszíneket. A bírósági ítéletek azt is megmutatják, hogy a problémát okozó csoportok többsége afgán, eritreai és szomáliai migránsokból tevődik össze.

HOT NAGYVILÁG

Címkék:

migration, sweden, train, transport