A források megvonásával zsarolja az elnök a genderlobbit elutasító iskolákat

Az államügyészek szerint súlyos jogsértésnek minősül az, hogy a szövetségi támogatások elvételével zsarolják azokat az intézményeket, amelyek nem hajlandók támogatni az LMBTQ propagandát.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 19. 10:01

Az Egyesült Államok 26 államának főügyésze lépett fel a Biden-kormányzat azon iránymutatása ellen, amely az iskolai étkezési finanszírozást az iskola transznemű tanulókkal kapcsolatos irányelveivel hozná összhangba, és a támogatások megvonásával zsarolnák a nem megfelelő transzpolitikájú intézményeket.

Tennessee államügyésze és Herbert H. Slatery riporter vezetésével a csoport kedden levelet írt az elnöknek, amelyben azt kérik, hogy vonják vissza a tervezetet. Az ügyészek azzal érveltek, hogy “az iránymutatás új és törvénytelen szabályozási intézkedéseket ró a szövetségi pénzügyi támogatásban részesülő állami oktatási intézményekre, és azok üzemeltetőire, aminek az elkerülhetetlen következménye a szabályozási káosz lesz. Ez pedig akár meg is akadályozhatja például azt, hogy az iskolák egészséges étellel tudják ellátni a diákokat.

Az államügyészek kifejtették, hogy az iránymutatás több okból sem jogszerű. Például azért, mert a Legfelsőbb Bíróság “Bostock kontra Clayton megye” ügyben hozott ítéletének nyilvánvaló félreértelmezésén és téves alkalmazásán alapul, amely tiltja a szexuális irányultság vagy nemi identitás alapján történő megkülönböztetést.

A határozatot továbbá anélkül adták ki, hogy az államoknak és más érdekelt feleknek lehetőséget biztosítottak volna a közigazgatási eljárásokról szóló törvényben előírtak szerinti véleménynyilvánításra.

“Az iránymutatás semmibe veszi a jogállamiságot, nyilvánvalóan helytelen jogi elemzésre támaszkodik, amelyet jelenleg a szövetségi bíróságok vizsgálnak. Emellett anélkül adták ki, hogy az államoknak megadták volna a szükséges meghallgatás lehetőségét. Bár mindig nyitottak vagyunk arra, hogy együttműködjünk az Ön kormányával az ilyen ügyek megoldása érdekében, a jelenlegi körülmények között kénytelenek vagyunk arra kérni, hogy utasítsa Vilsack minisztert és a Mezőgazdasági Minisztériumot az iránymutatás visszavonására”

– állapították meg az ügyészek a levélben, amelyet Joe Biden elnöknek címeztek.

Az Egyesült Államok mezőgazdasági tárcája (USDA) még májusban jelentette be, hogy az állami ügynökségeknek, programüzemeltetőknek és oktatási intézményeknek, amelyek a kormánytól kapnak támogatást, ki kell vizsgálniuk a nemi identitáson vagy szexuális irányultságon alapuló megkülönböztetéssel kapcsolatos eseteket. Ha valaki nem felel meg az új szabályozásnak, akkor nem kap anyagi támogatást az államtól.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, lmbtq, united states of america