Az amerikaiak ellenzik, hogy transzvesztiták olvassanak fel a gyerekeiknek

Az amerikaiak ellenzik, hogy transzvesztiták olvassanak fel a gyerekeiknek

Ahogy terjednek az úgy nevezett Drag Story Time rendezvények – amikor hercegnőnek öltözött férfiak olvasnak fel mesét gyerekeknek – az amerikaiak úgy utasítják el, hogy ilyen eseményeken vegyenek részt a gyerekeikkel, derül ki egy friss felmérésből.

NAGYVILÁG 2022. NOVEMBER 21. 14:40

Új közvélemény-kutatást készített a Rasmussen intézet, amelyben a Drag Queen Story Time eseményekről kérdezte az amerikaiakat. Ezen rendezvények során feltűnő, csillogó ruhába öltözött, erősen kisminkelt, parókás, nőnek öltözött férfiak, úgy nevezett „drag queenek” olvasnak fel meséket gyerekeknek könyvtárakban, iskolákban, hogy megismertessék az LMBTQ-kultúrával a kicsiket, akár már az óvodásokat is.

Mark Mitchell, a Rasmussen vezető közvélemény-kutatója szerint a kérdés „az általa valaha végzett felmérések közül a legnagyobb gyűlöletet váltotta ki”, hangsúlyozva, hogy a kérdés hatalmas dühöt ébresztett az amerikaiak körében az elmúlt években.

Most 1000 embert kérdeztek meg arról, hogy mennyire tartja helyénvalónak a Drag Queen Story Time létezését.

A felmérésből kiderült, hogy az amerikaiak 44 százaléka szerint ez „egyáltalán nem” megfelelő a gyermekek számára, további 16 százalékuk „nem igazán” megfelelőnek ítélte, míg 10 százalékuk azt mondta, hogy nem biztos benne.

A válaszadók mindössze 11 százaléka gondolta úgy, hogy az esemény „nagyon megfelelő” a gyermekek számára, míg 28 százalék szerint „valamennyire megfelelő”.

A nők valamivel pozitívabban álltak a rendezvényhez, mint a férfiak, a korcsoportokat tekintve pedig a 19-39 évesek 46 százaléka tartotta megfelelőnek, míg a 40-64 évesek 71 százaléka és a 65 év felettiek 77 százaléka szerint az esemény nem volt megfelelő.

Ha a pártszimpátiát nézzük, a republikánusok 79 százaléka helytelenítette a Drag Queen Story Time-ot, míg a demokraták 47 százaléka támogatta és 41 százaléka ellenezte.

A felmérésből az is kiderült, hogy

a válaszadók 71 százaléka szerint az eseményt nem kellene az adófizetőknek finanszírozniuk, míg mindössze 14 százalék mondta azt, hogy az adófizetőknek kellene állniuk a számlát.

„A drag queen story hour olyan témának tűnik, amelyet a baloldal erősen támogat, és mégsem tud többséget szerezni a demokraták körében” – mondta Mitchell. „Ugyanakkor a demokraták egyszerűen nem hajlandók nagy számban elítélni a gyakorlatot”.

NAGYVILÁG

Címkék:

drag queen, drag stroy time, lgbt ideology