Börtönre ítélték, mert zsidók megtámadására szólított fel a közösségi oldalán

Hitlerre és a holokausztra hivatkozva szólított fel zsidók megtámadására közösségi oldalán a férfi, akit egy év börtönbüntetésre ítélt a bíróság.

NAGYVILÁG 2021. MÁJUS 23. 15:27

Május 17-én érkezett bejelentés a francia rendőrségre a fenyegető tartalmú bejegyzésekről, melyekben a harmincas éveiben járó férfi zsidók megtámadására szólított fel. A nyomozók házkutatást tartottak a férfi lakásában, ahol találtak egy jegyzettömböt, melyre azt írta, hogy elege van a közel-keleti helyzetből, és az izraeli-palesztin konfliktusból. Emellett egy céltáblát is találtak késnyomokkal.

Meghallgatása során a férfi azt mondta, hogy „elragadtatta” magát, miközben a Twitteren beszélgetett másokkal. Mint mondta, elutasít minden kapcsolatot a radikális iszlámmal, és ezek inkább csak „hülye” viták voltak.

A nyomozók bár aggasztónak találták a férfi viselkedését és kábítószer-függését, de nem tartják valószínűnek, hogy bűncselekményt követne el.

A férfi védője elmondta, ügyfele nem a nácizmus híve és nem is terrorista, sokkal inkább ultrabaloldali antiszemitizmus jellemzi, aki túlreagálta a Gázai övezet helyzetét.

NAGYVILÁG

Címkék:

antisemitism, france, twitter