Cancel culture generáció: a fiatalok kevésbé toleránsak, mint az idősebbek

A Z generáció, vagyis a 13-24 éves fiatalok kevésbé toleránsak, mint az idősebbek, derül ki egy friss felmérésből.

NAGYVILÁG 2022. NOVEMBER 4. 12:39

A tanulmányt a brit közszolgálati Channel 4 csatorna megbízásából készítették 13-24 éves fiatalok és 25 év felettiek megkérdezésével, és az derült ki, hogy a Z generáció válaszadóinak negyede „nagyon kevés toleranciát” tanúsít azokkal az emberekkel szemben, akikkel „nem értenek egyet”.

A Channel 4 vezérigazgatója, Alex Mahon elmondta, hogy ez a csoport „nem hisz a korlátlan szólásszabadságban”, és sokkal inkább hajlandóak „cenzúrázni” bizonyos, általuk sértőnek ítélt anyagokat, különösen „az általuk sebezhetőnek tartott emberek támogatására”.

A fiatalokról azt lehet mondani, hogy kevésbé liberálisak, mert kevésbé toleránsak mások nézeteivel szemben, mint szüleik és nagyszüleik – ez bizonyára újdonság, tette hozzá Mahon kiemelve, hogy

Ez a nagymértékű intolerancia önellentmondásos, hiszen épp ez a generáció vallja leginkább azt, hogy mindenkinek meg kell védeni a jogait és szabadságát.

A tanulmány azt is megállapította, hogy a Z generáció válaszadóinak közel fele szerint egyes emberek megérdemlik, hogy „töröljék” őket, és csak kevesebb mint fele hisz abban, hogy csak két nem létezik, szemben a 25 év felettiek több mint kétharmadával.

NAGYVILÁG

Címkék:

cancel culture, gen z, intolerance