Eleshetnek a támogatásoktól a gyermekeket védő iskolák

A tervek szerint módosítani fogják az oktatási intézmények támogatásáról szóló szövetségi szabályozást. A tervek szerint a jövőben ahhoz, hogy egy iskola támogatásokhoz jusson, nem különböztetheti meg nemi alapon a tanulókat.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 2. 10:24

A Biden-adminisztráció közelgő szabályváltoztatása több milliárd dollárnyi támogatást köt majd a gender-ideológiához, ezzel pedig arra kényszerítik az iskolákat és egyetemeket, hogy a szövetségi támogatás elnyerése érdekében ellentmondásos szabályokat vezessenek be a nemiség kérdésében. Az illetékes minisztérium által előterjesztett módosítás szerint a jövőben nem szabad megkülönböztetni az embereket a szexuális irányultságuk és a nemi identitásuk szerint. Ez azt jelenti, hogy az iskolák országszerte kénytelenek lesznek megfelelni egy sor transzneműeket támogató rendelkezésnek a sport, lakhatás, az öltözők és a mosdók területén, amennyiben továbbra is szövetségi támogatásban akarnak részesülni.

„Azt szeretnénk, hogy a gyerekek tanulni tudjanak anélkül, hogy aggódniuk kellene azért, hogy megtagadják-e tőlük a mosdóba, az öltözőbe való bejutást”

– nyilatkozta a Fehér Ház a javaslat kapcsán. A törvénymódosítási javaslat szerint az iskolák és egyetemek jogsértést is elkövethetnek, ha nem az egyén által preferált névmást használják.

A módosítást ellenzők szerint a fiatal lányok lehetnek a legnagyobb áldozatai ennek, hiszen az iskoláknak engedélyezniük kell, hogy a férfinak született transz nők használhassák a nők számára kijelölt létesítményeket, például a mosdókat, öltözőket és kollégiumi szobákat, ami nem csak sérti a magánéletüket, de akár szexuális támadások áldozatai is lehetnek. De az ellenzők azért is kritizálják a javaslatot, mert azáltal a férfinak született transz nők gyorsan kiszorítják a gyengébb fizikai adottságokkal rendelkező női sportolókat a versenyekről.

Ez a probléma az év elején akkor csúcsosodott ki, amikor a férfinak született transznemű úszó, Lia Thomas az összes sorozatban könnyedén legyőzte az olimpiai érmes női ellenfeleit. A közelgő szabálymódosítás ellenzői az ilyen jellegű vereségeket az igazságtalanság példájaként emelik ki, és azt mondják, hogy a nők elől veszik el az ösztöndíj-lehetőségeket, amiket végül a transznemű sportolóknak adnak.

NAGYVILÁG

Címkék:

childrens, education, gender ideology, trans, united states of america