Európa iszlamizálódására figyelmeztettek hackerek

Az Egyesült Királyságban hackerek 19 nagy vasútállomást céloztak meg. A nyilvános wi-fi hálózatot támadták, hogy a felhasználóknak olyan üzenetet jelenítsenek meg, amely terrortámadásokra és „Európa iszlamizálódására” figyelmeztet.

NAGYVILÁG 2024. OKTÓBER 1. 04:04

A Network Rail megerősítette, hogy a kibertámadás olyan állomásokat érintett, mint a londoni Euston, a manchesteri Piccadilly, a liverpooli Lime Street, a birminghami New Street, az edinburgh-i Waverley és a glasgow-i Central.

Aki megpróbált kapcsolódni a wi-fi-re, egy olyan üzenettel találkozott, amely így kezdődött: „Szeretünk téged, Európa”, majd azzal folytatódott:

„Európa iszlamizálódása már folyamatban van, és napról napra rosszabb lesz”.

A hackerek ezután egy leírást adtak arról, mi történt a Manchester Arénában történt robbantás során.

A terrortámadás, amely egy Ariana Grande-koncert alatt történt 2017. májusában, 22 embert ölt meg, és több mint ezret sebesített meg, köztük sok gyermeket.

A támadásért felelős dzsihadistát, Salman Abedit a brit királyi haditengerészet menekültként mentette ki Líbiából – emlékeztet a Modernity hírportál.

A hackerek üzenete a támadás néhány áldozatának fényképét is tartalmazta.

A Telent, a Network Rail számára wi-fit biztosító harmadik fél szóvivője megerősítette, hogy „biztonsági incidenst” vizsgálnak. „Úgy értesültünk, hogy a Brit Közlekedési Rendőrség jelenleg is vizsgálja ezt az incidenst, így ebben a szakaszban nem lenne helyénvaló további kommentárokat fűzni hozzá” – áll a vállalat közleményében.

NAGYVILÁG

Címkék:

islamisation, london, wifi