Felveszi a harcot a jobboldal a gender ideológiával

Több államban is felülvizsgálják a baloldal által hozott rendelkezéseket, amelyek megkönnyítették a gyermekek nemváltását, illetve az iskolai érzékenyítését.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 20. 10:12

Floridai orvosi tanácsok egy közös bizottsága szeptember 30-án ül össze, hogy megvitasson egy olyan szabálytervezetet, amely a gyermekek esetében korlátozná az orvosokat az olyan nemi átalakító eljárások elvégzésében, mint a masztektómia, a méheltávolítás, a pénisz inverzió és a hormonterápia.

Floridai közigazgatási nyilvántartásban szeptember 7-én közzétett közlemény szerint a vegyes bizottság workshopokat és üléseket tart majd, hogy meghalgassa a témával foglalkozó szakértők előadásait és a nyilvánosság észrevételeit mérlegelje, valamint megvitassa és kidolgozza a nemi diszfória kezelésére vonatkozó gyakorlati előírásokkal kapcsolatos szabálytervezetet.

A találkozóra, amelyet az állam fővárosában, Tallahassee-ben tartanak, azt követően kerül sor, hogy a floridai egészségügyi minisztérium júliusban beadványt nyújtott be, amelyben szabályalkotási eljárást kért a kiskorúakon a nemi diszfória enyhítése érdekében végzett ilyen eljárások kérdésében. A minisztérium által tett javaslat megtiltaná a kiskorúak számára a nemi átalakító műtéteket és a pubertásblokkoló hormonkezeléseket, és azt is előírná, hogy az idősebb pácienseknek beleegyező nyilatkozatot kell aláírniuk, és 24 órát kell várniuk az ilyen kezelések megkezdése előtt.

A találkozót megelőzően a Genspect, egy olyan szakemberekből álló csoport, amely kritikával illette a jelenlegi nemváltással kapcsolatos megközelítést, arra buzdította az embereket, hogy írjanak a floridai orvosi tanácsnak a hormonok és műtétek negatív hatásairól. A csoport azt is megjegyezte, hogy személyes szakértői, beteg és szülői tanúvallomásokra is szükség van a workshopon.

Azonban nem csak a gyermekkorban történő nemváltásnak hanem a transznemű életmód népszerűsítésének is gátat szabnak egyre több helyen a republikánusok. A republikánus Glenn Youngkin kormányzó pénteken visszavonta Virginia államban az előző demokrata kormányzó idején bevezetett, a nemekkel kapcsolatos iskolai szabályozásokat, amelyek lehetővé tették, hogy a gyermekek nemi átmenetét eltitkolják a szülők elől, és hogy a tanulókat a nemi identitásuk, ne pedig a biológiai nemük alapján válasszák szét.

Bár maga a törvény még mindig érvényben van, de a benne hivatkozott irányelveket kicserélték, ezzel megerősítve a szülői jogokat.

A régi szabályozás szerint ugyanis az iskoláknak meg kell szüntetniük a nemi alapú gyakorlatokat, hogy elkerüljék a transznemű diákok megsértését. Így el kellett törölni az apa-lánya táncokat és a bálkirályokat illetve a bálkirálynőket. Azt is előírták az iskolai körzeteknek, hogy hozzanak létre melegklubokat, engedélyezzék, hogy a transznemű tanulók az ottalvós kirándulások során az ellenkező biológiai nemű gyerekekkel osszák meg a hálóhelyüket.

“A nem bináris, valamint a transznemű tanulók használhatják a személyes névmásokat, mint a she/her/hers vagy a he/him/his, használhatják a nemsemleges névmásokat, mint az they/them/their vagy ze/hir/hirs. Az iskolai alkalmazottaknak el kell fogadniuk a tanuló nemi identitására vonatkozó állításait anélkül, hogy különösebb alátámasztó bizonyítékokat követelnének tőle. Az iskolai alkalmazott szándékos és tartós elutasítása egy tanuló nevének és névmásának tiszteletben tartására diszkriminatívnak minősül” – állt a régi szabályzatban.

Az új szabályok, amelyek egy 30 napos nyilvános véleményezési időszak után lépnek hatályba, a biológiai nemre alapozzák a gyerekek öltöző és mosdó használatát, illetve mindenki a születési nemének megfelelő csapatokban sportolhat. A diákokat a hivatalos nyilvántartásukban szereplő nevükön és névmásukkal kell szólítani, kivéve, ha a szülő jóváhagyja az alternatívát, és megakadályozzák, hogy az iskolai személyzet a szülők előtt titokban tartsa a gyermek nemi identitását vagy nemváltását.

“A 2021-es modellpolitikák egy konkrét nézőpontot támogattak, amelynek célja az iskolai kulturális és társadalmi átalakulás elérése volt. A 2021-es modell-irányelvek figyelmen kívül hagyták a szülők jogait, és figyelmen kívül hagytak más jogi és alkotmányos elveket is, amelyek jelentősen befolyásolják, hogy az iskolák hogyan oktatják a diákokat, beleértve a transznemű diákokat is. A 2022-es modell-irányelvek közzétételével a minisztérium visszavonja a 2021-es modell-irányelveket, amelyeknek a továbbiakban nincs erejük és hatásuk” – áll a tisztviselők új irányelvében.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender ideology, lmbtq, transgender ideology