Gerhard Müller bíboros: A férfi férfi marad, a nő pedig nő

A német bíboros egy interjúban élesen bírálta az újfajta genderőrületet és a gender-propaganda politikában betöltött szerepét.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 3. 15:59

Interjút adott Gerhard Müller regensburgi bíboros a DemoFürAlle című műsornak. Az egyházi méltóság egyértelmű kritikát fogalmazott meg az elmúlt évtizedek társadalmi változásaival kapcsolatban, hosszasan kitért például az LMBTQ mozgalom térhódítására. Úgy véli, hogy amit a propagandában hirdetnek, az ellentétes az emberi természettel, jónéhány országban pedig a politikusok asszisztálnak ehhez.

„A demokratikus országok politikusai még az EU-ban is megengedik maguknak, hogy egyszerűen másként határozzák meg a valóságot, és az ideológiájuk értelmében erőszakkal akarják megváltoztatni az emberek gondolkodását. De ettől függetlenül a férfi férfi marad, a nő pedig nő”

– mondta Müller bíboros, aki azt is hozzátette, hogy az, ahogyan megpróbálják manipulálni a közvéleményt a fogalmak megváltoztatásával, olyan totalitárius rendszerekre emlékezteti, mint a nemzetiszocializmus vagy a sztálinizmus.

„Nincs szükségem arra, hogy a Bundestagból valaki, akinek esetleg sikerült egy abortuszos iskolai végzettséggel mandátumot szereznie, megmondja nekem, hogyan alakulnak ki a fogalmak!”


– emelte ki. A bíboros kitért a transzneműséggel kapcsolatos divatra is, amely miatt egyre több fiatal szeretné megváltoztatni a nemét. A bíboros szerint „nincs olyan, hogy nemi átalakítás, a transznemű irányzat inkább egy óriási bűntett az emberiség és a kisgyermekek ellen” – fogalmazott. Az egyházi méltóság néhány hete egy másik interjúban azt mondta, hogy

„mivel a férfi vagy a női szexualitás része a saját testünk megnyilvánulásának, lényegében nem változtathatunk rajta. Vagy pozitívan fejlődünk annak keretein belül, vagy – saját kárunkra – lázadunk ellene. A felnőtté válás folyamán a test és a lélek egységeként kell teljes szívvel elfogadnunk magunkat. A gender-propaganda totalitárius hatalmi pozíciót kapott a politikában, az igazságszolgáltatásban, az egyetemeken és a médiában, amely rombolja a vallásszabadságot, aláássa a jogállamiságot és lábbal tiporja a tudományos szabadságot.”

Eközben a német katolikus egyház egy része a jelek szerint abban látja a megoldást, hogy elfogadja és behódol az újfajta gender-ideológiának. Ezekben a körökben valószínűleg nem lesz népszerű Müller bíboros álláspontja, ami tovább mélyítheti az ellentétet a német katolikus egyházban.

NAGYVILÁG

Címkék:

cardinal, catholics, germany