Házkutatást tartott a rendőrség a 15 éves diákjával szexelő pedagógus otthonában

A Magyar Nemzet információi szerint péntek reggel kiszállt a gyomorforgató videóiról hírhedtté vált általános iskolai pedagógiai asszisztens lakására a rendőrség, ahol házkutatást tartottak. A saját bevallása szerint egy 15 éves fiúval viszonyt folytató férfi otthonában a hatóság különböző adathordozókat foglalt le. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) indított nyomozást.

NAGYVILÁG 2023. FEBRUÁR 17. 09:34

Házkutatást tartott péntek reggel a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens, a csaknem negyvenéves LMBTQ-aktivista férfi otthonában, aki állítása szerint egy tizenöt éves fiúval folytatott szexuális viszonyt – értesült a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, a férfitől különböző adathordozókat, telefont és számítógépet vittek el. Ismert, a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskolában dolgozó férfi a viszonyról és több botrányos dologról a közösségi médiába feltöltött videóin számolt be. A pedagógiai asszisztenst azóta felfüggesztették a munkahelyén. Az ügyben Tényi István szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése bűntette gyanúja miatt tett feljelentést.

Tényi indokolásában kitért rá, hogy

a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens 2018-ban, a Budapest Pride egyik rendezvényén számolt be arról, hogy ő hogyan intézi a rábízott gyermekek szexuális nevelését.

A beszélgetést a Soros-hálózat által finanszírozott Labrisz szervezte. A diákjával szexelő pedagógiai asszisztens egyebek közt elmondta: „volt egy dolgunk, amit meg kellett csinálni, és amellett éltük a magánéletünket”.

A diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens 2018-ban a nyilvánosan fellelhető információk szerint éppen a VIII. kerületi Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pedagógiai asszisztense volt. Az iskola honlapja és akkori saját bevallása szerint 5–7. évfolyamosoknak tartott médiaszakkört. A négy és fél évvel ezelőtti rendezvényen egy általa tartott kapolcsi nyári médiatáborról a következőket mondta:

nem korlátoztam a szexuális szabadságukat. […] Esténként… vagyis nappal forgattunk, megvágtuk az anyagot, majd a nap hátralévő részében… khhmm… azt csináltunk, amit akartunk

– áll a feljelentésben, amely arra is kitért, hogy a pedagógiai asszisztens rendszeresen többes szám első személyben beszélt a szexualitás kapcsán magáról és a rábízott gyermekekről: „forgattunk”, „csináltunk”, „akartunk”, „éltük a magánéletünket”.

Az ismert feljelentő szerint mindezek miatt bizonyítottság esetén felmerülhet a kiskorú veszélyeztetése és a szexuális visszaélés bűntett gyanúja.

A diákkal szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens egyébként videóiban azt is kijelentette, hogy aki megpróbálja bármelyik hatóságnál feljelenteni, az nem fog sikerülni, ugyanis őt olyan neves szervezetek védik, mint a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság vagy éppen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Sőt még azzal is eldicsekedett, hogy aki emiatt őt feljelenti, annak „inge, gatyája rámegy a perre”.

NAGYVILÁG

Címkék:

Hungary, pedophilia, scandal, teacher