Ijesztő és dühítő az ország állapota az emberek szerint

Egy közvélemény-kutatásból kiderült, hogy az emberek 71 százaléka ijesztőnek és dühítőnek találja az országuk helyzetét a válság közepette. A felmérés szerint a választóknak egyáltalán nem tetszik az irány, amerre jelenleg halad az ország.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. JANUÁR 10. 16:14

Az amerikaiak 71 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ijesztő és dühítő az ország állapota a válság kellős közepén és egyáltalán nem jónak azt az irányt, amerre Joe Biden és a demokrata kormányzat tereli az Egyesült Államok sorsát 2023-ban.

A megkérdezettek 49 százaléka mondta azt, hogy fél, míg 22 százalék volt dühös. A felmérésben részt vevő személyeknek pedig mindössze 11 százalék mondta, hogy izgatottan várja a 2023-as évet gazdasági és társadalmi szempontból.

Az amerikaiak leginkább az árucikkek áraival, a Biden-adminisztráció belpolitikájával és külpolitikájával kapcsolatban érzik a frusztrációt. A válaszadók több mint fele szerint határozottan romlik a gazdasági helyzet az Egyesült Államokban, ami Joe Biden alkalmatlanságának köszönhető.

A Bloomberg szerint az inflációnak köszönhetően az amerikai háztartásoknak 2022-ben átlagosan 5200 dollárral, azaz havi 433 dollárral többe kerültek az általános fogyasztási cikkek. A Moody’s előrejelzése szerint ez a szám 2023-ben éves szinten 5520 dollár lesz. Az emberek egy jelentős része szerint a törvényhozóknak a legfőbb prioritások közé kellene sorolni az infláció csökkentését, a bűnözés visszaszorítását, és az amerikai energiafüggetlenséget.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

biden administration, polls, united states of america