Kábítószert találtak az amerikai házelnök férjének vérében

A bírósági dokumentumokból kiderült, hogy Paul Pelosi szervezetében kábítószereket találtak a rendőrök, miután letartóztatták mert balesetet okozott Kaliforniában.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 3. 16:51

Nancy Pelosi az amerikai képviselőház elnökének multimilliomos férjéről kiderült, hogy nem csak alkoholt ivott, amikor autóba ült és balesetet okozott, hanem kábítószert fogyasztott – derül ki a bíróság dokumentumaiból.

A jelentések szerint ráadásul Pelosi a letartóztatása során megpróbált átadni a helyszínelő rendőröknek egy rendőrségi udvariassági kártyát, amit rendszerint azért kapnak egyes jó kapcsolatokkal rendelkező személyek, hogy megússzák a kisebb szabálysértéseket.

Pelosi a Porsche márkájú autójával okozott balesetet, amikor nekiütközött egy Jeep típusú autónak.

A dokumentumok szerint Pelosi állítólag az alkoholos befolyásoltság jeleit mutatta a helyszíni józansági tesztek során, és a rendőrök az alkoholmérgezés objektív jeleit és tüneteit észlelték. A másik sofőr napokkal a baleset után azt mondta az ügyészeknek, hogy később kezdett el fájdalmat érezni a jobb felső karjában, a jobb vállában és a nyakában. Fejfájásra is panaszkodott, és azt mondta, hogy nehéz volt a jobb karjával dolgokat emelni.

A feljegyzések szerint továbbá Pelosi a baleset utáni reggelen letette az 5 ezer dolláros óvadékot, és kiszabadult a fogdából. Nancy Pelosi házelnök irodája korábban azt mondta, hogy nem kommentálja az esetet, az egyik szóvivője azonban gyorsan leszögezte, hogy Nancy Pelosi az ország másik felében tartózkodott a baleset idején.

NAGYVILÁG

Címkék:

alcohol, drugs, nancy pelosi