Már akkor süllyedőben volt a hajó, amikor a miniszter felavatta – videó

Már akkor süllyedőben volt a hajó, amikor a miniszter felavatta – videó

A munkaügyi miniszter jelenlétében ünnepélyesen felavattak egy gyönyörű állóhajót, ami pár nap múlva megtelt vízzel és – elsüllyedt. A romániai magyar sajtó azt írja, a víz már az átadáskor folyt bele, de az elöljárókat akkor csak a szalag átvágása érdekelte.

NAGYVILÁG 2021. OKTÓBER 16. 10:53

Fogyatékos gyerekek számára rendezték be azt a használaton kívüli állóhajót, amit szeptember végén avattak fel Raluca Turcan munkaügyi miniszter jelenlétében a romániai Mahmudián. A Főtér.ro szerint az átadás után először a személyzet felvétele ütközött nehézségekbe, majd kevéssel később a toborzás maga okafogyottá is vált: az állóhajó ugyanis elsüllyedt.

Utólag kiderült: egy szivattyú meghibásodása miatt már akkor is folyt a hajó belsejébe a víz, amikor az elöljárók ünnepélyes keretek közt átvágták a szalagot – de ez akkor senkit sem érdekelt.

A „projekt” megálmodói most szakembereket keresnek, akiknek a segítségével kiemelhetik a járművet a vízből.

„Milyen is a sors: az avatás után pár nappal a Florin Cîțu vezette kormány hajója is léket kapott…” – összegezte a történetet a magyar hírportál.

Eközben a romániai sajtóban egyre-másra jelennek meg a humoros videók és összeállítások az esetről, van, amelyiken a Titanic című film népszerű zenéje alá vágták be az elsüllyedt hajóról készült felvételeket.