Megint inzultálták Emmanuel Macront – videó

Ezúttal egy franciaországi zenei fesztiválon sértegették a francia államfőt, az egyik előadó kezdte, majd a közönség is csatlakozott a szidalmazáshoz. Alig pár nap telt el az algériai eset óta, ahol a lakosság közé vegyült elnököt nyilvánosan megalázták

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. AUGUSZTUS 29. 14:27

Rájár a rúd a francia elnökre, már ami a személyét ért sértegetéseket illeti. Amint arról a V4NA is beszámolt, Emmanuel Macron algériai látogatása nem egészen a terv szerint alakult, ugyanis amikor a tömegben próbált elvegyülni, egyszer csak sértegetni kezdték és Algériát éltették, ami Damien Rieu francia ellenzéki politikus szerint rendkívül megalázó jelenet volt.

Ezzel azonban nem ért véget a francia államfőt ért kínos jelenetek sora, ugyanis alig érkezett haza az afrikai országból, máris újabb atrocitás érte. A hétvégén tartották az elnök második otthonának számító Le Touquet nevű településen a Le Touquet Music Beach Festival nevű zenei rendezvényt, ahol Macron volt a meglepetés vendég, ám végül ő volt az, akinek kellemetlen meglepetésben volt része. Az egyik előadó, Marc Rebillet ugyanis nem rejtette véka alá az államfő iránti ellenszenvét és kerek perec azt kezdte mondogatni a mikrofonba, hogy b…. meg Macron. Az előadóhoz a közönség is csatlakozott, így már egy emberként skandálták az elnök nevét és a trágár szavakat, hozzátéve, hogy takarodjon.

A francia elnök nem sokkal az inzultus után érkezett meg a fesztiválra és látszólag nem zavarta, hogy előzőleg trágár sértések célpontja volt, felesége társaságában ugyanis vidáman mosolygott a VIP részlegen, írja a La Voix du Nord nevű helyi lap.

A cikkből az is kiderül, hogy nem a francia elnök az első vezető politikus, akit a francia-amerikai állampolgárságú előadó inzultált, 2018-ban ugyanis az akkori amerikai elnök, Donald Trump kapcsán hangzottak el a fent említett kifejezések.

A Le Figaro nevű lap úgy tudja, hogy a fesztivál szervezői megpróbálták lecsillapítani az előadót, de hiába. Hozzátették, hogy Marc Rebillet egy szabad szellemű művész, aki megszokta a felháborító megjegyzéseket és az őrült, néha provokatív demonstrációkat.

 

 

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

fuck, insult, macron, music festival