Megtiltják a hölgyek udvarias köszöntését a magyar gimnáziumban

Megtiltják a hölgyek udvarias köszöntését a magyar gimnáziumban

Nem gendersemleges, ezért néhány tanár megtiltotta a diákoknak, hogy hagyományos módon köszöntsék a nőket az egyik magyarországi gimnáziumban. Erről a Kontra című online lap számolt be.

NAGYVILÁG 2022. JANUÁR 11. 17:20

A Portál egyik olvasója felháborodottan mesélt arról, hogy a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban a tanárok megtiltják a „Kezit csókolom!” üdvözlést. A magyar hagyományok szerint a férfiak így köszöntik a hölgyeket. Bár a köszöntés maga NEM magyar eredetű! Ez a tiszteletteljes kifejezés megegyezik azzal a régi szokással, amikor a férfiak megcsókolják a hölgy kezét. A lap úgy tudja, hogy a tanárok egy része szerint azért nem szabad használni ezt a köszönési formát, mert sérti a nemek közötti egyenlőséget.

A portál beszámolója szerint a nyugati módszerekhez hasonlóan Magyarországon is a gyermekekkel és a fiatalokkal kezdenék az érzékenyítést, mert az ő személyiségüket könnyebb befolyásolni, mint a felnőttekét. A budapesti gimnázium közben azzal védekezik, hogy az intézmény hivatalos házirendjében nincs megtiltva a „Kezit csókolom!” kifejezés.

Tavasszal egyébként gyermekvédelmi népszavazást tartanak Magyarországon. Az emberek a következő kérdésekben mondhatják el a véleményüket:
„Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?”
„Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?”
„Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?”
„Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?”

NAGYVILÁG

Címkék:

children, gender, Hungary