Migránsok vertek meg egy állapotos nőt, az egyik elkövető kiskorú

Migránsok vertek meg egy állapotos nőt, az egyik elkövető kiskorú

A támadók egy dél-franciaországi nagyvárosban a villamoson zaklatták az utasokat, majd rátámadtak egy kismamára, később pedig a nő élettársát is bántalmazták. Mindkét elkövető bevándorló, egyikük kiskorú migráns.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. MÁJUS 18. 12:42

Kegyetlen támadás történt a hétvégén a Franciaország déli részén lévő Montpellier városában. Az eset szombaton késő este történt, de csak most írták meg a lapok. A Le Figaro számolt be róla, hogy egy villamoson utazókat zaklatott két ittas és kábítószer hatása alatt lévő fiatal.

Mint kiderült, két migránsról van szó, akik először néhány fiatal lányba kötöttek bele, majd rátámadtak egy kismamára, aki a lányok védelmére kelt. A hetedik hónapban lévő húsz éves fiatal nőt a hasa tájékán ütötték és rúgták, egyikük a láncát is megpróbálta kitépni a nyakából. A nőnek sikerült értesítenie élettársát, de a férfira is rátámadtak az agresszív migránsok, őt egy törött italos üveggel ütötték.

A rendőrség hamar kiérkezett a helyszínre. A két támadót őrizetbe vették. Mindketten úgynevezett kísérő nélküli kiskorú bevándorlónak vallották magukat, de később kiderült, hogy csak az egyikük az, a másik elkövető nagykorú. A kiskorú támadó állítása szerint 2005-ben született az algériai Mostaganem nevű településen, társa azonban három különböző személyazonosságot diktált be a rendőröknek. Először azt mondta, hogy 2003-ban született, majd 2005-ös és 2006-os dátumot mondott a hatóságoknak, születési helyeként pedig Marokkót és Algériát jelölte meg.

A megvert kismamánál nyolc napon túli, ideiglenes munkaképtelenséget állapítottak meg. Az egyik támadót a fogdában, a másikat egy kiskorúak számára fenntartott büntetés-végrehajtási intézetben helyezték el.

A történteket kommentálta a jobboldali Nemzeti Tömörülés párt elnöke, Jordan Bardella is, aki azt írta a Twitteren, hogy a két állítólagos kiskorú egyetlen este alatt több bűncselekményt is elkövetett, majd hozzátette, hogy a kiskorú migránsok eltartása fejenként évente 40 000 euróba fáj a francia államnak, ezért ő személy szerint mindegyiküket hazaküldené.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

agression, france, jordan bardella, minor migrants