Nőjogi tüntetést próbáltak felszámolni az antifasiszták

Transznemű aktivisták és antifasiszták megpróbáltak leállítani egy nőjogi tüntetést, az agresszív ellentüntetőket a rendőrök vonszolták ki a tömegből.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 21. 17:59

A napokban Brightonban megtartott, “Let Women Speak” rendezvényen a transznemű aktivisták agresszívvá és erőszakossá váltak. Három embert letartóztattak többek között szexuális erőszak és testi sértés gyanújával.

A nagyrészt a Reclaim Pride Brighton szervezethez tartozó transznemű tüntetők radikális csoportja – akik közül néhányan az antifasisztákhoz hasonló fekete öltözetben jelentek meg – rárontottak a nőkre. Az ellentüntetés végül odáig fajult, hogy a rendőrségnek kellett közbelépnie.

“Nácinak neveztek, amiért azt mondtam, hogy szerintem a nőknek nincs péniszük. Sajnos nem szokatlan, hogy a transznemű aktivisták fenyegetik azokat a nőket, akik a jogaikról akarnak beszélni. J.K. Rowling erre a legjobb példa. ” – mondta Keen az esemény egyik szervezője.

A Harry Potter című könyvek szerzője, J.K. Rowling – aki gyakran kritizálta a radikális transznemű lobbit – élesen bírálta az aktivistákat a támadásért. “Látom, a Be Kind brigád ismét a fekete maszkjaik mögé bújik, füstbombákat dobálnak, söpredéknek nevezik a nemi alapú jogaikért kiálló nőket, és szidalmazzák a leszbikusokat, amiért nem csinálnak maguknak péniszt” – írta Rowling a közösségi oldalán.

NAGYVILÁG

Címkék:

antifa, gender ideology, trans