Nyolcszorosára nőtt a határon illegálisan átkelő migránsok száma

Az országba irányuló illegális bevándorlás újabb határszakaszon öltött súlyos mértéket, ezért a határőrség egységek átvezénylését kezdeményezte. Most már Kanada felől is érkeznek az illegális migránsok.

NAGYVILÁG 2023. MÁRCIUS 1. 11:11

Az Egyesült Államok határőrsége országszerte embereket toboroz, hogy segítsenek az északkeleti régiókban, mivel a Kanadából érkező migránsok száma soha nem látott mértékben nőtt. A Vermontot, New Hampshire-t és New York egyes részeit összefogó régióban október óta 843 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma. Sajtóinformációk szerint az Egyesült Államok északi határán a legtöbb esetben hivatalos okiratok nélküli mexikói illegális bevándorlók kelnek át.

Az Amerikai Vám-és Határvédelmi Ügynökség (USCBP) szerint a közel állandó fagypont alatti hőmérséklet ellenére a régióban október óta több migránssal találkoztak, mint amennyit a tavalyi és a tavaly előtti évben együttvéve regisztráltak.

A migrációs nyomás növekedésével kapcsolatban Elise Stefanik, New York állam republikánus kongresszusi képviselője is megszólalt, aki szerint a jelentés bizonyíték arra, hogy biztonsági réseket hagytak a Kanadával közös határon. „Joe Biden a déli határválságot New York államba hozta, és most végre a Biden-kormányzat is elismeri, hogy a körzetemet átszelő északi határ nem biztonságos” – mondta Stefanik egy nyilatkozatban.

„Kezdettől fogva kiálltam a határőrségünk mellett, és figyelmeztettem arra, hogy Joe Biden déli határválsága hogyan kényszerítette a körzetemben lévő határőröket előzetes bejelentés nélküli bevetésekre, ami gyengíti a morált és biztonsági réseket hagy az északi határon” – mondta Stefanik, aki megjegyezte, hogy Biden nem hajlandó foglalkozni az invázióval, miközben arra bátorítja az illegális migránsokat, hogy menjenek New York államba.

NAGYVILÁG

Címkék:

migration, republicans, united states of america