Óriási üzlet lett a migránsok elszállásolása Németországban

A német adófizetőket már eddig is évente több tízmilliárd euróval terhelték a bevándorlók, de úgy tűnik, egyes migránsok most még ennél is sokkolóbb összegeket keresnek. Észak-Rajna-Vesztfália tartományban egy 23 éves szíriai bevándorló havonta 13 ezer eurót kap azért, hogy öt kiskorú migránst szállásol el a lakásában. Ez az eset sajnos nem egyedi, és egy új üzleti modellt képvisel Németországban.

NAGYVILÁG 2024. OKTÓBER 26. 05:27

 

Miközben a német lakosság egyre nagyobb része küzd a megélhetési nehézségekkel, addig a bevándorlók egy része láthatóan lubickol a jólétben. Idén már több mint 100 ezer illegális migráns érkezett a német határokhoz, tovább növelve a már amúgy is túlterhelt rendszer kiadásait.

A helyzetet súlyosbítja, hogy sok fiatal migráns kiskorúnak hazudja magát, amikor Európába érkeznek. 2015 óta egyre több ilyen migráns érkezik Németországba. Az ifjúsági jóléti hivatalok felelősek a szálláskeresésért, és független támogató egyesületekkel dolgoznak együtt, amelyek aztán befogadó családoknál helyezik el ezeket a migránsokat. Sok ilyen család hatalmas összegeket kap ezért a szolgáltatásért, miközben az egyesületek is busás jutalékot kapnak a migránsok elhelyezéséért.

A szíriai Osama H. esete különösen felháborító. A 23 éves férfi 2015 óta él Hagenben, és bár hivatalosan fodrász – egy általában alacsony jövedelmet biztosító szakmában –, nemrég rájött, hogy befogadóként jelentős összegeket kereshet kísérő nélküli kiskorúak elszállásolásával. Jelenleg öt ilyen migránst szállásol el, és ezért havonta akár 13 ezer eurót is kap az adófizetők pénzéből.

Ez pedig csak a jéghegy csúcsa. Más hasonló esetekben külföldiek milliókat csalnak ki a német adófizetőktől azzal, hogy azt állítják, külföldi gyermekeik vannak, akik valójában nem is az övéik. Az egyik legsúlyosabb esetben egy nigériai származású férfi 24 migránst vallott magáénak, amivel évente 1,5 millió eurós költséget jelent a német adófizetőknek. Miközben a német politikusok továbbra is a nyitott határok politikáját hirdetik, egyre több német állampolgár érzi úgy, hogy országa elveszíti az irányítást a bevándorlás felett.

NAGYVILÁG

Címkék:

germany, migrant