Új szintre emelték a képmutatást a demokraták

Új szintre emelték a képmutatást a demokraták

Embercsempészetnek hívják a demokrata politikusok azt, hogy a déli államok kormányzói néhány tucat migránst utaztatnak a gazdagok otthonaihoz, hogy a saját bőrükön tapasztalják meg a migránskrízist. Akkor azonban csendben voltak, amikor kiderült, hogy Joe Biden elnök titokban repülőkkel és buszokkal utaztatta a bevándorlókat az ország egyes pontjaiba.

NAGYVILÁG POLITIKA 2022. SZEPTEMBER 20. 08:01

Ilyen taktikát alkalmaznak az embercsempészek is – kommentálta a Fehér Ház szóvivője a déli államok republikánus kormányzóinak akcióját. Florida és Texas kormányzói néhány tucat illegális migránst utaztatott a dúsgazdag demokrata politikus otthonaihoz és üdülőhelyeihez, hogy első kézből tapasztalják meg a déli migránskrízist. Az elmúlt másfél évben több millió bevándorló érkezett az Egyesült Államokba, miután Joe Biden leállíttatta a határkerítést és nem titkolt célja volt, hogy mindenkit beengedjen – a tapasztalatok szerint akár ellenőrzés nélkül is. Bár a határmenti államok többször is felhívták a figyelmet az emiatt megszaporodó bűncselekményekre, ember-és drogkereskedelemre, a demokrata vezető politikusok nem voltak hajlandók tudomásul venni a kialakult helyzetet. Ezután döntöttek a kormányzók a drasztikus figyelemfelhívó módszerek mellett.

Karine Jean-Pierre támadások özönét zúdította a kormányzókra, azzal vádolva őket, hogy a migránsok szállításával „káoszt és megosztottságot vetnek”, amit „visszataszítónak” és „embertelennek” nevezett. A Fehér Ház szóvivője azt is kijelentette, hogy őt senki se oktassa ki arról, hogy mi történik a határnál, ugyanis személyesen is ott volt – igaz, legutóbb négy évvel ezelőtt.

A Fehér Ház ugyanakkor azt nem találta embercsempészetnek, hogy néhány hónapja Joe Biden az éjszaka leple alatt, kereskedelmi repülőjáratokkal és buszokkal utaztatta a migránsokat a határról az ország különböző pontjaira. Ez az akció legalább 340 millió dollárjába került az amerikai adófizetőknek 2021 első kilenc hónapjában. A repülőjáratokon ráadásul fényképes igazolványt sem kellett felmutatniuk a bevándorlóknak. A kereskedelmi járatokra felszálló illegális külföldieknek emellett az előzetes egészségügyi szűrés sem volt kötelező.

A kormányzók azért is döntöttek úgy, hogy átszállítanak néhány tucat migránst, mert az ország leggazdagabb demokratái olyan luxusnyaralókat tartanak fenn, ahol ezreket lehetne elszállásolni, mert az év nagy részében üresen állnak. Amint azonban megjelentek a migránsok ezeken a helyeken, a dúsgazdag demokraták azonnal elszállíttatták az embereket máshova. A demokrata szenátor Elizabeth Warren is csatlakozott a kritikusokhoz és embertelennek nevezte a republikánus kormányzók akcióit.

Ron DeSantis, Florida kormányzója értetlenül áll az előtt, hogy Biden elnök sürgősen tanácskozni akar a kormányával a kialakult helyzetről. Egy sajtóeseményen azt mondta, hogy az elnök – furcsa módon – más ügyekben nem akart ilyen sürgősen eljárni.

„Biden nem kapkodta össze a kabinetjét amikor emberek milliói özönlöttek át illegálisan a déli határon”

– mondta a kormányzó és hozzátette, hogy azt sem látta, hogy Biden gyorsan összeszedte volna a kabinetjét, amikor a határon túlról érkező bűnöző külföldiek több amerikait is kiraboltak, megerőszakoltak vagy meggyilkoltak, és akkor sem kapkodott így az elnök, amikor rekordot döntött a fentanil nevű drog okozta halálesetek száma.

„Csak akkor dönt úgy, hogy felkapja a fejét, amikor megjelenik 50 illegális bevándorló egy nagyon gazdag enklávéban”

– jelentette ki Ron DeSantis, rámutatva a baloldaliak puszta képmutatására, akik azt állítják, hogy szívükön viselik a migránsok sorsát. „Nem úgy tűnik, hogy a gazdag elit lakástulajdonosok közül bárki is felajánlotta volna otthonát a migránsoknak – még Obamáék sem, akiknek több millió dolláros birtokuk van” – mondta. „És akkor miért ne nézzük meg, hogy mi folyik itt valójában” – folytatta, rámutatva, hogy több vállalati újságíró volt Martha’s Vineyardon, ahova odautaztatták a migránsokat, „mint ahányan valaha is lementek a déli határhoz, hogy megnézzék, mi folyik ott. Miért nem mennek le oda, és nézik meg, mivel kell nap mint nap megküzdeniük azoknak a közösségeknek…” – javasolta.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

crisis, illegal migrants, usa