Újabb információk derültek ki az amerikai vonatszerencsétlenségről

Újabb információk derültek ki az amerikai vonatszerencsétlenségről

Az esettel kapcsolatban egy ügyvéd egyenesen hazugnak nevezte a környezetvédelmi ügynökséget.

NAGYVILÁG 2023. FEBRUÁR 23. 10:49

Miután az ohio-i katasztrófa során káros szennyező anyagok kerültek a levegőbe, talajba és a vizekbe, Michael Barasch ügyvéd azt nyilatkozta az esettel kapcsolatban, hogy a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) állítása, miszerint a levegő minősége biztonságos, színtiszta hazugság.

Barasch azt javasolta, hogy inkább ürítsék ki a területet, egy 20 mérföldes körzetet kettő vagy négy hétre, és tekintsék mérgező területnek, amíg független tudósok meg nem erősítik, hogy valóban biztonságos.

„Ellenkező esetben húsz év múlva pontosan azt fogjuk látni, amit most látok, hogy az emberek megbetegednek és meghalnak a szeptember 11-i amerikai terrortámadás után a mérgező levegő miatt – tette hozzá az ügyvéd, aki emellett fenntartotta, hogy képtelen hinni az EPA-nak.

„Elvesztették a hitelességüket, tekintve, hogy 21 évvel ezelőtt az EPA volt az, amely azt mondta, hogy a levegő biztonságosan belélegezhető Manhattanben. Bár feltehetően sok nagyszerű férfi és nő dolgozik ott, a szervezetnek mindenkitől függetlennek kellene lennie, még akkor is, ha az elnök nevezi ki a szervezet vezetőjét. Olyasminek kellene lennie, mint a CDC, amiben az emberek valóban megbíznak” – jelentette ki Barasch.

A szakértők továbbra is küzdenek a vegyi anyag kiömlésének lehetséges egészségügyi hatásainak felmérésével és a takarítási munkálatokkal kapcsolatban, miközben az ohiói közösség a február 3-i kisiklás utóhatásaival foglalkozik. A jelentések szerint a kisiklott vonat az eredetileg ismertnél több mérgező vegyi anyagot szállított, többek között etilénglikol-monobutil-étert, etilhexil-akrilátot és izobutilént, ami tovább növeli a fennálló aggodalmakat.

Napokkal később a Nemzeti Rákkutató Intézet szerint az emberre nézve rákkeltőnek minősített gáz került a levegőbe. A vonat több mint egymillió font rákkeltő gázt bocsátott ki közvetlenül a környezetbe a vegyi anyagok szabályozott elégetése során, ami a jelentések szerint több volt, mint az összes ipari kibocsátó együttes 2021-es kibocsájtása.

Nemrég JD Vance ohiói szenátor a baleset helyszínére látogatott, ahol egy patak vizében vegyi anyagokat fedeztek fel. A politikus felszólította Michael Regant, az EPA ügyintézőjét, hogy igyon csapvizet a településen, ha az EPA biztonságosnak ítéli.

NAGYVILÁG

Címkék:

toxic chemicals, train accident, united states of america