A billegő államokban is elégedetlenek Biden elnökségével

Az úgynevezett "csatatér" államokban egyre mélyebbre süllyed Joe Biden népszerűsége, ami újabb figyelmeztetés lehet a demokratáknak a novemberi félidős választás előtt, ahol az elnök személye ugyan nem változik, de jónéhány képviselőházi helyet elveszíthet a párt.

POLITIKA 2022. JÚNIUS 7. 10:20

Vannak olyan államok, ahol esélytelen egyik vagy másik elnökjelölt győzelme, azonban az úgynevezett billegő államokban minden kampány során nyílt a csata a demokraták és a republikánusok között. Nem csoda tehát, hogy a választásokon mindig ezekre az államokra szegeződnek a tekintetek. Miután az utóbbi hónapokban soha nem látott mélységekbe zuhant Joe Biden népszerűsége, az elnök azért küzd, hogy megtartsa előnyét a jellemzően demokrata párti államokban és hogy visszaszerezzen néhány billegő államot.

Egy friss felmérés szerint összességében 55 százalékos Joe Biden elutasítottsága. A független szavazók körében még ennél is rosszabbul áll az elnök, jelenleg 65 százalékuk nincs megelégedve a munkájával. Joe Biden ráadásul az egyik legfontosabb korosztály szavazóinál is siralmasan teljesít: 56 százalékos az elutasítottsága.

Arról is készült felmérés, hogy az egyes államokban hogy teljesít a Biden-adminisztráció. Hawaii, Massachusetts és Vermont kivételével minden államban magas a kormány elutasítottsága. Ennek fényében a billegő államokban a többség helyteleníti az elnök munkáját – írja a Breitbart.

Arizona:
58 százalék helyteleníti,
31 százalék helyesli

Florida:
56 százalék helyteleníti,
34 százalék helyesli

Georgia:
58 százalék helyteleníti,
30 százalék helyesli

Michigan:
54 százalék helyteleníti,
36 százalék helyesli

New Hampshire:
53 százalék helyteleníti,
37 százalék helyesli

Észak-Karolina:
56 százalék helyteleníti,
34 százalék helyesli

Ohio:
61 százalék helyteleníti,
28 százalék helyesli

Pennsylvania:
55 százalék helyteleníti,
33 százalék helyesli

Wisconsin:
57 százalék helyteleníti,
35 százalék helyesli

Minden jel arra mutat, hogy ez a tendencia nem sok jót ígér a demokratáknak, akik remélik, hogy novemberben meg tudják tartani vékony többségüket a képviselőházban és a szenátusban is a félidős választások után.

POLITIKA

Címkék:

joe biden, poll, usa