A polgármester bizalmasa is érintett az újabb botrányban

A polgármester bizalmasa is érintett az újabb botrányban

Három személyt is megnevezett az álarcos alak, akik érintettek lesznek az újabb botrányban. Egyikük az egyik fővárosi kerületi polgármester bizalmasa.

POLITIKA 2022. MÁRCIUS 16. 09:31

Ismét jelentkezett Anonymus, írja a Magyar Nemzet napilap. Ahogy arról a V4NA is beszámolt, az álarcos figura néhány napja budapesti, kerületi politikusokat érintő leleplezést ígért. Szerdai videójában sejtelmesen három olyan személyt ajánlott az újságírók figyelmébe, akik feltehetően fontos szereplői lesznek az előttünk álló „izgalmas” napoknak. – Kiindulásként Patek Gáborról, dr. Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, illetve a III., a XVIII., és a XIX. kerületben végzett tevékenységükről fogok beszélni – fogalmazott Anonymus, aki bővebb információkkal nem szolgált az ügyről.

A három személy közül egyértelműen Patek Gábor az, akinek a személyével a sajtó korábban már foglalkozott. Patek ugyanis 2020-ig a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője volt a kispesti önkormányzatnál, ám szerepe jóval túlmutatott ezen.

Patek tulajdonképpen Gajda Péter polgármester jobb keze, bizalmasa volt, egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként is dolgozott.

Patek nevét főként akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor 2019-ben kiszivárogtak azok a kispesti hanganyagok, amelyeken Lackner Csaba helyi önkormányzati képviselő – bódult állapotban – részletesen beszámolt a kerület korrupciógyanús ügyleteiről, emlékeztet a Magyar Nemzet.

Lackner egyebek mellett arról beszélt, hogy 2016-tól közeli munkakapcsolatba került és együtt „dolgozgatott” Gajda Péter végrehajtójával.

Azzal is eldicsekedett, hogy Patek Gábor mellett Somogyi László üzletemberrel és Guzmics Zsomborral is szorosan együttműködött. Somogyi a kispesti önkormányzati pályázatokon rendszeresen nyert el komolyabb megbízásokat, úgy, hogy felesége eközben önkormányzati képviselőként tevékenykedett. Guzmics pedig a kerületi építéshatóság vezetője volt, nevét szintén több korrupciógyanús üggyel hozta összefüggésbe Lackner Csaba.

Jól mutatja Patek Gábor befolyását, hogy a hangfelvételeken úgy említették, mint aki bármit el tud intézni az önkormányzatnál. Gajda bizalmasa abban is jó volt, hogy a lebontásra, értékesítésre ítélt önkormányzati ingatlanokból kirakják a kiszolgáltatott, szegényebb bérlőket.

Az Anonymus által említett másik két nevet nem tudta minden kétséget kizáróan beazonosítani a lap, Fischer Lászlóról és Deák Róbertről a sajtóban sem találtak – a szóban forgó fővárosi kerületekkel összefüggő – információkat.

Mint köztudott, Anonymus a mostanin kívül két üggyel jelentkezett, először tavaly nyáron a momentumos Cseh Katalin családi cége köré szervezett hálózatot leplezte le, másodszor pedig múlt év végén a fővárosban működtetett „jutalékos rendszer” működését mutatta be.

A hatóságok mindkét esetben nyomozást rendeltek el, amelyek jelenleg is zajlanak.

POLITIKA

Címkék:

anonymus, budapest, Hungary, mayor, scandal