Az időközin is megsemmisítő győzelmet aratott a kormánypárt

Újabb jobboldali győzelmeket hoztak a most vasárnap megtartott időközi önkormányzati választások Magyarországon. A nemrég megyei jogú várossá vált Esztergom 1. számú választókerületében tartottak voksolást, amelyen Varga Krisztián, a kormánypárt, a Fidesz–KDNP jelöltje meggyőző fölénnyel, a szavazatok 85,82 százalékát megszerezve jutott mandátumhoz.

POLITIKA 2022. JÚLIUS 17. 23:34

Megjegyzendő, hogy rajta kívül csak a radikális jobboldali Mi Hazánk szállt harcba a képviselői helyért, a hat baloldali párt közül senki nem állított jelöltet.

A jobboldal örülhetett Szentendrén is, hiszen a 10-es választókörzetben a Fidesz–KDNP jelöltje, Szabados András 65,1 százalékos szavazataránnyal nyert, megelőzve egy helyi szervezet jelöltjét. Mezőtúron polgármester választást tartottak, ahol szintén a kormánypárti induló, Szűcs Dániel nyert, megszerezve a szavazatok 57,85 százalékát. A baloldal egy helyi egyesület jelöltjét támogatta, ám a pártok a szavazólapon itt sem szerepeltek. Salgótarjánban, ahol 7. számú választókörzetben tartottak választást, sokáig a kormánypárti jelölt vezetett, ám végül Ludányi József, független jelölt nyert.

POLITIKA

Címkék:

election, Hungary