Az orosz magán zsoldoshadsereget, a Wagnert népszerűsítik a Youtube-on

Miközben politikai okok miatt folyamatosan tiltanak le csatornákat, addig az orosz magánhadsereget népszerűsítő videók továbbra is megtalálhatóak a legnagyobb videómegosztó oldal.

POLITIKA 2023. ÁPRILIS 21. 15:01

Alekszandr Tkacsenko ukrán kulturális miniszter felszólította a YouTube-ot, hogy tegyen lépéseket a Wagner PMC online tevékenységének ellenőrzésére és leállítására a videómegosztó oldalon.

„Az orosz propaganda változik és fejlődik. A Kreml technológusai egyre több új csatornát és módszert vonultatnak fel a narratívák terjesztésére. Az orosz katonai alakulatokat, különösen a Wagner PMC-t népszerűsítik a videómegosztó oldalakon keresztül” – írta Tkacsenko a Telegram-csatornáján.

Szerinte a TikTok vagy a YouTube, annak ellenére, hogy szigorú szerkesztési politikával rendelkeznek, hatékony hirdetési platformként szolgálnak az oroszok számára, hogy növeljék és fiatalítsák közönségüket, „és új zsoldosokat toborozzanak az ukrajnai háborúhoz”.

„A YouTube mindig is hangsúlyozta, hogy szerkesztési politikája a rosszindulatú tartalmak és az azokat terjesztő csatornák blokkolása irányul. Ezért hivatalos levélben kértem a YouTube vezérigazgatóját, Neal Mohant, hogy tegyen konkrét intézkedéseket Wagner online tevékenységének nyomon követésére és leállítására” – mondta a miniszter.

Elmondta, hogy Ukrajna teljesen elfogadhatatlannak tartja, ha a világ legnagyobb videomegosztó oldala a Wagner számára, hogy szabadon hirdessen az oldalán.

POLITIKA

Címkék:

russia, ukraine, wagner, youtube