Celeb lesz az egykori brit miniszterelnökből

A rövid miniszterelnökségéről elhíresült politikus sajtóinformációk szerint hamarosan elindulhat a "Celeb vagyok, ments ki innen!" televíziós vetélkedőben.

POLITIKA 2023. ÁPRILIS 5. 12:41

A 47 éves Liz Truss az eddigi legrövidebb ideig hivatalban lévő brit miniszterelnök lett, miután tavaly októberben a belső viszályokra hivatkozva lemondott a tisztségéről. Most, hogy a képviselőnek jóval több ideje van, Truss állítólag indulni fog a „Celeb vagyok, ments ki innen!” című valóságshow novemberi részében, amely során a hírességeket visznek ki a dzsungelbe, ahol olyan mutatványokat kell végrehajtaniuk, mint a bogárevés vagy egzotikus állatok elfogyasztása.

A volt brit miniszterelnök szereplésére a brit szerencsejáték-oldalakon 25/1-es oddsot kínálnak az OLBG sportfogadási közösségi platform szerint. „Liz Trussnak a piac szerint jó esélye van arra, hogy megjelenik az idei I’m A Celebrityben, Matt Hancock egykori parlamenti képviselő szereplése a műsorban valószínűleg más politikusoknak is inspirációt adhat!” – mondta Steve Madgwick, az OLBG fogadási szakértője.

A pletykák azt követően merültek fel, hogy Matt Hancock volt egészségügyi miniszter tavaly novemberben megjelent a műsorban, többek szerint pusztán azért, hogy újra megismertesse magát a britekkel, miután 2021-ben kénytelen volt lemondani a kormányzati tisztségéről, ugyanis kiderült, hogy megsértette a koronavírus terjedésének a lassítása érdekében bevezetett korlátozásokat, hogy romantikus viszonyt folytathasson egy vezető beosztású munkatársával.

Miután hazatért a dzsungelversenyről, amelyen a harmadik helyen végzett, Hancock a BBC szerint azt mondta, hogy azért ment oda, hogy megpróbálja megmutatni, ki is ő valójában.

A hírek szerint Hancock mintegy 320 ezer fontot kapott a műsorban való szereplésért, ami vélhetően az egyik legnagyobb összeg volt, amit valaha versenyzőnek adtak. Bár azt mondta, hogy a honoráriumot jótékony célra ajánlja fel, később kiderült, hogy az összegnek csak 3 százalékát, vagyis körülbelül 10 000 fontot adományoz jótékony célokra.

A szereplésért kapott jussával széles körű vitát váltott ki, tekintve, hogy úgy tűnt, ezzel kibújik a hivatalban lévő parlamenti képviselői kötelezettségei alól. A Konzervatív Párt végül felfüggesztette Hancock mandátumát a valóságshow-béli szereplés miatt, a férfi pedig pedig később bejelentette, hogy nem indul az újraválasztáson.

POLITIKA

Címkék:

government, liz truss, united kingdom