Ezért tarolhatta le a közmédiát Donald Tusk

Ezért tarolhatta le a közmédiát Donald Tusk

Donald Tuskék olyannyira megsértették a törvényt Lengyelországban, hogy amint lemondanak a hatalomról, börtönbe kell vonulniuk, és ezt ők is tudják.

POLITIKA 2023. DECEMBER 22. 05:39

Donald Tusk és csapata már nem fog visszavonulni, mert átléptek egy olyan határt, ahonnan már nem fordulhatnak meg. Ráadásul ez az uralmuk kezdetén van, ami azt jelenti, hogy ez csak rosszabb lesz, méghozzá gyorsuló ütemben – jelentette ki Stanisław Janecki neves lengyel publicista. Arra reagált, hogy Donald Tusk és újdonsült kormánya lényegében beszántotta a lengyel közmédiát, és a jogállamiságot kétlábbal tiporva december 20-án felmentette a közszolgálati televízió és rádió, valamint a PAP állami hírügynökség vezérigazgatóit, és új felügyelőtanácsokat alakított ki a közmédiában.

A korábbi kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) támogatói és politikusai azóta is folyamatosan tüntetnek a lengyel közszolgálati televízió, a TVP varsói székháza előtt és más helyszíneken.

Janecki szerint Tuskék és a parlamenti többség olyannyira megsértették a törvényt Lengyelországban, hogy amint lemondanak a hatalomról, börtönbe kell vonulniuk. és ezt ők is tudják. Ezért fognak egyre több és egyre brutálisabb törvény- és alkotmánysértésbe bocsátkozni.

Az új kormánynak szüksége van a közmédia illegális átvételére, hogy elzárja a lengyeleket a kellemetlen igazságtól. Például a Tusk-kormány beleegyezése az uniós migrációs paktum elfogadásához, amely kényszerköltöztetést vagy pénzbüntetést feltételez”

– jelentette ki Mateusz Morawiecki korábbi lengyel kormányfő, a PiS politikusa egy videóüzenetben, amelyet a közösségi oldalán osztott meg.

Megdöbbentő helyzet alakult ki a PAP varsói székhelyén, a Jog és Igazságosság parlamenti képviselői a közösségi médiában jelentették, hogy fegyveresek jelentek meg az épületben.

 

POLITIKA

Címkék:

donald tusk, media, poland