Gyurcsány szervezett magának egy „kis házibajnokságot”

Gyurcsány szervezett magának egy „kis házibajnokságot”

Mindenki számára nyilvánvaló, hogy ki a baloldal vezetője, az előválasztásnak immár nincs tétje – jelentette ki a politikus.

POLITIKA 2021. OKTÓBER 3. 13:18

Több mint egymillió magyar ember csatlakozott a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petícióhoz – közölte Hollik István, a nagyobbik magyar kormányzó párt kommunikációs igazgatója a közrádió vasárnap reggeli műsorában. A Magyarországon zajló ellenzéki előválasztással kapcsolatban arról beszélt: Gyurcsány Ferenc régóta nem tud már országgyűlési választásokat nyerni, egy „kis házibajnokságot” szervezett magának, és a számok arra utalnak, hogy „leuralta” a baloldalt. A Fidesz politikusa felemlítette az ellenzéki Momentum utolsó helyezését, amellyel – mint fogalmazott – a baloldal megújítására tett kísérlet is megbukott.

Mindenki számára nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője – szögezte le, hozzátéve, hogy az előválasztásnak immár nincs tétje. Az egyetlen kérdés a kommunikációs igazgató szerint az, hogy Gyurcsány Ferenc felesége vagy Karácsony Gergely főpolgármester lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

A műsorban Hollik István kitért arra is: a Magyarországon vizsgálódó LIBE-delegáció tagja volt LMBTQ-aktivista és olyan (kizárólag) liberális politikusok, akik folyamatosan támadják Magyarországot. Az eljárási szabályokra utalva elmondta: annak alapján egy delegációnak az érintett tagállam európai parlamenti képviselője nem lehet a tagja – Donáth Anna magyar liberális baloldali képviselő mégis tagja lehetett. Hollik szerint a LIBE először tartsa be a saját maga által írott szabályokat, és csak utána kellene „vizsgálgatni” más országok berendezkedését.