Joe Biden most szenátorként ünnepeltette magát – videó

Joe Biden most szenátorként ünnepeltette magát – videó

Az Egyesült Államok elnöke egy rövid időre elfelejtette, hogy ő az Egyesült Államok elnöke.

POLITIKA 2022. MÁJUS 4. 14:11

Biden – aki idén tölti be 80. életévét – a valaha volt legidősebb amerikai elnök, és rendszeresen azzal vádolják, hogy szellemi hanyatlásban van. Nem csoda, hiszen minden hétre jut egy olyan baklövés, ami – a kritikusok szerint – arról árulkodik, hogy a demokrata politikus mentálisan alkalmatlan egy ország vezetésére. Joe Biden legutóbb a Fehér Házban felejtette el néhány röpke percre, hogy a világ legnagyobb hatalmát vezeti, helyette az első szenátorként hivatkozott magára.

Mára már megszokhatta a világ, hogy Joe Biden a nyilvános eseményeken nevetségessé teszi magát. A napokban a kezét nyújtotta egy nem létező illetőnek, miután befejezte a beszédét az észak-karolinai Greensboróban. Az elnök még egy kis ideig céltalanul téblábolt az emelvényen, mielőtt a testőreihez ment.

Az Egyesült Államok elnöke egy másik eseményen is képzeletbeli emberekkel fogott kezet.

Ezt megelőzően az USA első embere egy sajtótájékoztatón még arról is megfeledkezett, hogy ki a felesége, amikor összekeverte az alelnökével. “Volt egy kis változtatás a szervezésben itt a színpadon, mert a First Lady férje elkapta a koronavírust” – magyarázta mosolyogva az elnök, mire hangos nevetés tört ki a teremben, de Biden még ekkor sem értette, hogy min nevetnek az emberek. Miközben folytatta a mondandóját, az egyik asszisztense félbeszakította és felvilágosította, hogy a First Lady, vagyis az elnök felesége ott ül a közönség első sorában, Ő maga pedig a First Lady férje. Joe Biden ezután megpróbálta viccesen megmenteni a helyzetet, de még a felesége is elpirult.

Az elmúlt hónapokban egyébként többször is megkérdőjelezték Joe Biden alkalmasságát, mert az elnök olykor zavartan viselkedik a nyilvánosság előtt. Az alábbi sajtóeseményen is voltak kritikus pillanatai.

Emlékezetes volt az is amikor úgy tűnt, hogy Joe Biden elaludt, miközben Naftali Bennett izraeli kormányfővel tárgyalt.

Az amerikai elnök egy klímacsúcson is elaludt.

POLITIKA

Címkék:

joe biden, mental illness, usa