Kijev pusztulását okozná egy Moszkva elleni támadás

Erős figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államok az ukrán elnöknek, Volodimir Zelenszkijnek. Egy volt amerikai hírszerző tiszt nemrégiben arról beszélt, hogy egy Moszkva elleni sikeres csapás esetén Kijev a földdel vált volna egyenlővé.

POLITIKA 2023. ÁPRILIS 29. 13:46

Scott Ritter volt amerikai hírszerző arról beszélt a napokban egy interjú során, hogy egy Moszkva elleni sikeres csapás esetén Kijev teljesen elpusztult volna – közölte a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség. A beszélgetés során az újságíró azt pedzegette, milyen következményei lennének annak, ha Kijev csapást mérne Moszkvára, hívja fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.

Az Egyesült Államok és minden érintett azt próbálja az ukránok tudtára adni, ha megtámadják Moszkvát, akkor igazi háború lesz, és mindannyian meghalnak

– fogalmazott Ritter, aki szerint maga az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij is néhány héten belül a halálos áldozatok között lenne.

Ritter a beszélgetés során említést tett arról is, amikor amerikai csapatok Irakot bombázták. Elmondása szerint az amerikai fegyveres erők nem az energetikai infrastruktúrát, hanem a parlament épületeit és más, a politikai tevékenység szempontjából fontos helyeket találtak el. Az egykori hírszerző tiszt szerint Kijevvel ugyanez történne. Korábban a The Washington Post amerikai napilap a Pentagon kiszivárogtatott dokumentumaira hivatkozva arról számolt be, Ukrajna csapásokat tervez Moszkva és Novorosszijszk ellen a háború kezdetének évfordulóján.

POLITIKA

Címkék:

russia, ukraine, usa