Magyarország továbbra sem enged át katonai szállítmányokat Ukrajna felé

A Politico brüsszeli hírügynökség pénteken arról írt, hogy az egyik kiszivárogtatott amerikai hírszerzési dokumentumban szerepel egy terv, miszerint ukrán pilóták Magyarország légterét használva szállíthatnak a horvát kormány által Kijev rendelkezésére bocsátott helikoptereket Ukrajnába. "A Politico értesülései tévesek. Hazánk nem engedett át Ukrajna felé helikoptereket", reagált a Magyar Nemzet megkeresésére a magyar Honvédelmi Minisztérium.

POLITIKA 2023. ÁPRILIS 15. 18:41

„A Politico értesülései tévesek. Hazánk nem engedett át Ukrajna felé helikoptereket” − reagált a Magyar Nemzet megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium. A Politico brüsszeli hírügynökség pénteken arról írt, hogy az egyik kiszivárogtatott amerikai hírszerzési dokumentumban szerepel egy terv, miszerint ukrán pilóták Magyarország légterét használva szállíthatnak a horvát kormány által Kijev rendelkezésére bocsátott helikoptereket Ukrajnába. Ha ez az információ igaz, az nemcsak azt mutatná, hogy Magyarország átengedi a fegyvereket, hanem ellentmondana azoknak a sajtóhíreknek is, amelyek szerint a helikoptereket Lengyelországon keresztül szállítják Ukrajnába − írta a portál.

„Magyarország továbbra sem küld sem fegyvereket, sem lőszert, sem katonákat Ukrajnába, és nem enged át katonai szállítmányokat Ukrajna felé”

− húzta alá a Honvédelmi Minisztérium. Közleményükben kiemelik,

a magyar kormány továbbra is a béke pártján áll, a háborúnak pedig csak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget.

POLITIKA

Címkék:

Hungary, politico, ukraine