Orbán Viktor az Egyesült Államokba utazott

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Egyesült Államokba utazott, ahol részt vesz az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en, és kétoldalú találkozókat is lebonyolít.

POLITIKA 2022. AUGUSZTUS 1. 14:25

A delegáció tagja Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is. Orbán Viktort az egyik nyitóbeszéd megtartására kérték fel a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference). A CPAC 1974-ben alapított konzervatív politikai dzsembori, amelyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

A magyar kormányfő nem csak a konferencia miatt utazott a tengerentúlra, hanem több kétoldalú találkozót is lebonyolít – tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

POLITIKA

Címkék:

cpac conference, Hungary, usa, viktor orban