Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön Budapesten fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatóját.

POLITIKA 2023. FEBRUÁR 2. 18:12

A megbeszélésen, melyen részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is, elhangzott, hogy tavaly, az elmúlt három évtized legnehezebb évében is rendkívüli teljesítményt nyújtott a magyar gazdaság, a magyar ipar. A veszélyek korába lépve, az ukrajnai háború idején látszik: jó döntés volt a magyar hadiipar fejlesztési programjának elindítása.

Orbán Viktor leszögezte: Magyarország megvédése a legfontosabb célunk, ezért a Magyar Honvédség és a hadiipar fejlesztése az európai szankciós válság ellenére sem lassulhat.

Így a Rheinmetall és a magyar állam együttműködése is zavartalanul folytatódik.

Ahogy a Magyar Nemzet napilap korábban megírta, Szalay-Bobrovniczky Kristóf a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte vasárnap, hogy fontos, hogy a magyar haderő harckészsége mindenkor a legjobb legyen. A honvédelmi miniszter kiemelte, hogy a haderőfejlesztés során új, nagyon modern digitális eszközök érkeznek a haderőhöz, amelyek üzemeltetéséhez olyan tisztekre és altisztekre van szükség, akik nyelveket beszélnek, modern szakképesítéssel és nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek.

A tárcavezető arról is tájékoztatást adott, hogy a harci eszközök folyamatosan érkeznek hazánkba. Az orosz–ukrán háború kapcsán Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, hogy

végig kell gondolni, hogy mit lehet és kell tenni a magyar emberek biztonságáért.

Hozzátette, hogy bár Magyarország támaszkodhat védelmi szövetségére, a NATO-ra, mégis saját haderejével kell megvédenie a határait. Fontos, hogy elegendő elrettentő erőt mutasson az ország ahhoz, hogy semmilyen irányból ne érhesse biztonsági fenyegetés.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, hogy a magyar haderőt a lehető legfelkészültebb állapotába kell hozni a lehető legrövidebb időn belül.

POLITIKA

Címkék:

army, Hungary, viktor orban