Orbán Viktor Interactive Brokers Group alapító-tulajdonosával tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden hivatalában fogadta Péterffy Tamást, az Interactive Brokers Group alapító-tulajdonosát, tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

GAZDASÁG POLITIKA 2021. JÚNIUS 1. 16:17

Az Egyesült Államokban élő üzletember nevéhez kötődik a Timber Hill (a későbbi Interactive Brokers) cég megalapítása, amely az első olyan vállalkozás volt, amely számítógépes kereskedést vezetett be a 80-as évek elején, emlékeztetett Havasi Bertalan. Hozzátette, a miniszterelnök 2017 júniusában a Magyar Érdemrend Nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adta át Péterffy Tamásnak a Washingtonban létrehozandó Kommunizmus Áldozatai Emlékmúzeum támogatásáért, valamint a magyarság jó hírét gyarapító érdemei és példaértékű életútja elismeréseként.

Keddi megbeszélésükön részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter és Hanti Miklós, az Interactive Brokers Central Europe Zrt. vezérigazgatója is, mondta a sajtófőnök.

Péterffy Tamás és Orbán Viktor egyetértettek abban, hogy a koronavírus-járvány bénító korlátozásai után mindent meg kell tenni a gazdaság mielőbb újraindítása és a munkahelyek megvédése valamint újak teremtése érdekében. A beszélgetés során szóba került a migráció kérdése is, erről úgy vélekedtek, hogy a tömeges illegális bevándorlás veszélyt jelent a nemzetek és azok kulturális identitása számára.
 

GAZDASÁG POLITIKA

Címkék:

brokers group, Hungary, meeting, viktor orban