Orbán Viktor: Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra

Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök közösségi oldalán a legújabb nemzeti konzultáció kapcsán.

POLITIKA 2022. NOVEMBER 17. 14:38

“Most már az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet. Én már meg is tettem” – mondta a kormányfő csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett videójában. A magyar kormány rendre nemzeti konzultáció keretében kéri ki a magyarok véleményét az őket érintő fontos kérdésekről, most a szankciókról.

Videójában Orbán Viktor elmondta, a brüsszeli tárgyalásokon azt látja, hogy további szankciókat akarnak elfogadtatni.

“Ez tévút, mert a szankciók nem oldottak meg semmit, viszont óriási gazdasági károkat okoznak”

– hangsúlyozta Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök hozzátette: “a háborúnak nem lett vége, az energiaárak viszont az egekbe emelkedtek, nőnek az élelmiszerárak, és rekordokat dönt az infláció”.

Jelezte, hogy azért indították el a nemzeti konzultációt, hogy sikeresen megvédhessék Magyarország érdekeit.

“Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra. Nem engedhetjük, hogy a szankciók maguk alá temessék Magyarország, sőt egész Európa gazdaságát”

– emelte ki a kormányfő. Orbán Viktor a bejegyzésben azt kérte a magyaroktól: “támogassa ön is a küzdelmünket azzal, hogy elmondja a véleményét, és részt vesz a nemzeti konzultációban! Magyarország nem hagyja magát. Számítok önre” – tette hozzá.

POLITIKA

Címkék:

Hungary, sanktion, viktor orban