Rasszistaként kezeli az autópályákat a Biden-adminisztráció

Joe Biden amerikai elnök az infrastruktúra fejlesztésére irányuló programjában 20 milliárd dollárt különítettek el autópályák lerombolására, ugyanis rasszistának tartják ezeket az útvonalakat.

POLITIKA 2021. ÁPRILIS 4. 11:40

A Biden-adminisztráció két útvonalat pécézett ki magának. Az egyik a New Orleans-i Claiborne gyorsforgalmi út, a másik és a New York állambeli Syracuse 81-es államközi útja. A kormányzat szerint ezek az infrastruktúra „régóta fennálló és tartós faji igazságtalanságának” példái.

A Joe Biden által előterjesztett terv szerint milliárdokat költenek arra, hogy a jelenlegi autópályákat felszámolják, és az új projektekkel „előmozdítsák a faji méltányosságot és a környezeti igazságosságot” a városrészek „újracsatlakozására”.

A strukturális rasszizmus és a tartós gazdasági egyenlőtlenségek aláássa a munkavállalók millióinak a lehetőségét”, olvasható a tervben.

A gondolat nem új keletű, tavaly Pete Buttigieg, Joe Biden közlekedésügyi minisztere kijelentette, „a fekete és a barna környékeket aránytalanul felosztották az autópálya-projektek, a megfelelő átszállási és szállítási erőforrások hiánya miatt elkülönítették őket”.

Bidenék tervét azonban sokan kritikával illetik. A Fox News-on Tucker Carlson arra hívta fel a figyelmet, hogy inkább autópályákat rombolnak le, mintsem építenének.

Sokkal több autópályára számíthat erre a sorsra. Azok az emberek, akik rasszistának tartják az autópályákat, több tízmilliárd dollárt kapnak ennek a tervnek a részeként, mindaddig, amíg a Biden-kormány alulteljesített közösségeknek nevezi őket”, fogalmazott.

Buttigieg egyébként nemrég lebukott azzal, hogy bár környezetbarátnak próbálja magát beállítani és a biciklizést propagálja egy kiszivárgott felvétel tanúsága szerint autóval közlekedik, a távok utolsó részét teszi meg biciklivel csak.

Nemrég a minisztert egyébként keményen kritizálták, amiért egy televíziós interjúban javasolta, hogy a sofőrök fizessenek adót az általuk megtett mérföldek alapján az infrastruktúra-fejlesztések finanszírozása érdekében.

POLITIKA

Címkék:

highway, infrastructure bill, joe biden, pete buttigieg, rascist, united states