Az idősekről is gondoskodik a magyar kormány

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán beszélt az időseknek járó juttatásokról.

GAZDASÁG 2022. OKTÓBER 1. 08:50

Nehéz idők járnak Európában, de ilyenkor sem szabad szem elől téveszteni a legfontosabb nagy, nemzeti célokat. Az egyik ilyen a nyugdíjasok megbecsülése Magyarországon – kezdte videóüzenetét Orbán Viktor magyar miniszterelnök, amit a közösségi oldalára töltött fel. A kormányfő felidézte, hogy az elmúlt évek gazdasági teljesítményeinek köszönhetően a kormány visszaadta

“azt a 13. havi nyugdíjat, amelyet a baloldali kormányok vettek el az idősektől. Ezt komoly eredménynek és becsületbeli ügynek tekintem, tehát úgy ahogy idén, jövőre is meg fogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat”.

Itt azonban nem állunk meg, a Brüsszeli szankciók miatt tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is ezért – az idei évben már másodszor – inflációs nyugdíj-kiegészítést fizetünk, amelyet idén november 10-15. között kapnak kézhez a nyugdíjasok – magyarázta Orbán Viktor, majd kiemelte hogy a magyar kormány még itt sem áll meg.

“A gazdasági növekedés mértékét úgy látom lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot fizetni idén is a magyar nyugdíjasoknak, amit a terveink szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak majd kézhez”

– jelentette ki a kormányfő. Mint mondta, “nehéz idők, válság ide vagy oda, a nyugdíjasainknak Magyarország megadja azt, ami megilleti őket”.

GAZDASÁG

Címkék:

Hungary, prime minister, retired persons, viktor orban