Eltűntek a határok, de még nagyobb várakozással számolhatnak az autósok az uniós országban

Eltűntek a határok, de még nagyobb várakozással számolhatnak az autósok az uniós országban

Hiába a schengeni csatlakozás, maradnak a kilométeres sorok és a maratoni várakozás a horvát autópályákon. A tengerparti ország január elsejétől a schengeni övezet részévé vált, azaz megszűnt a határellenőrzés Szlovénia és Magyarország felé. Szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy korai volt az öröm. A nyári hónapokban, amikor az európai turisták ellepik az országot, az autópályák fizetőkapui egyszerűen nem bírják majd el a terhelést.

GAZDASÁG NAGYVILÁG 2023. FEBRUÁR 8. 15:58

Nem akar matricát a horvát kormány

Fizetőkapus rendszer működik a horvátországi autópályákon, ami azt jelenti, hogy a sofőröknek a sztrádán kialakított fizetőbódéknál kell megállniuk és kifizetniük a meghatározott összeget. A rendszer hiányosságai már egyértelművé váltak az elmúlt években: a nyári szezonban annyi a jármű az úton, hogy a kapuknál akár kilométeres sorok is feltorlódhatnak. Bár lehetőség van elektronikus fizetésre (ENC) is, a módszert nem sokan választják, a torlódást pedig egyébként is jórészt a külföldről érkező turisták okozzák.

Megoldás lehetne a matricák használata, ez azonban egyelőre nem szerepel a kormány tervei között. Valószínűleg azért, mert úgy kevesebb bevételhez jutna az ország. A horvát autópályadíjak jelenleg az egyik legmagasabbnak számítanak nem csak a régióban, hanem európai viszonylatban is – mutatott rá a Deutche Welle cikke. A Zágráb-Split szakasz például egy irányba 24 euró, a Zágráb-Eszék vonal pedig 16. Így ha mondjuk egy zágrábi évente kétszer elutazik a tengerre vagy háromszor Eszékre és vissza, egy százasába kerül. Ezzel szemben a környező országokban ennyi pénzért az éves matrica is kiváltható: Magyarországon, Szlovéniában vagy Ausztriában is 100-125 eurót kell költeni a korlátok nélküli éves autókázáshoz. Vagy számoljunk a turistákkal: ha például a szomszédos Magyarországon töltenék vakációjukat, 10 napos matricát kellene váltaniuk 14 euróért, Horvátországban azonban csak a Zágráb-Split-Zágráb vonal egyszeri igénybevételéért 48 eurót kell odaadniuk.

kép: Screenshot

Megnyílt a határ, tódulhat a tömeg

Zeljko Marusic, a zágrábi közlekedési kar tanára szerint a schengeni övezethez való csatlakozás tovább súlyosbíthatja az autópályákon tapasztalható torlódásokat. A határátkelők ugyanis eddig feltartóztatták a tömeget, az autók csak fokozatosan tudtak rácsatlakozni a sztrádára, így a fizetőkapukhoz is csak meghatározott ütemben értek oda. A magyar és szlovén határellenőrzés megszűnésével azonban akadálytalanul dől majd a tömeg.

Horvátország már dolgozik azon, hogyan működhetne kizárólag elektronikus fizetés, de a pontos elképzelés még mindig nem született meg. A helyi sajtó szerint elektronikus rendszámfelismerős rendszert építenének ki, ami jegyzi a megtett kilométereket, majd a sztrádáról való lehajtás után a sofőr ez alapján fizetné ki a megtett utat. Vagyis fizetőkapuk továbbra is működnének, azzal, hogy ezek nem magán az autópályán, hanem a lehajtóknál fognák fel a tömeget. A népszerű, nagy leágazásoknál így továbbra is előfordulhatnának sorok.

Horvátországban vezető ágazat az idegenforgalom, a turisták 85 százaléka a szárazföld felől érkezik. Ezért is fontos lenne a fizetőkapuk kérdésének hatékony megoldása. Amíg azonban elzárkóznak a matricás rendszertől, és amíg nem épül ki a számítógépes megfigyelőrendszer az elektronikus megfizettetéshez, az autósok maradhatnak az évek óta javasolt praktikáknál: vagyis kerüljék el a szombati utazást és a készpénzes fizetés helyett válasszák a bankkártyást, mely általában külön sorban, és jóval gyorsabban történik.

GAZDASÁG NAGYVILÁG

Címkék:

auto, border, croatia, schengen