Új néven nyílik a Zara több orosz nagyvárosban

GAZDASÁG 2023. ÁPRILIS 5. 11:08

A spanyol Inditextől megvásárolt Zara első új üzletei áprilisban új feliratok alatt nyílnak meg Maag néven – elsőként a moszkvai a Aviaparkban. A kiskereskedelmi lánc első üzletei más régiókban, köztük Szentpéterváron is áprilisban nyílnak meg. A fogyasztók május 15-ig adhatják vissza a Zara üzletekben vásárolt termékeket és az ajándékutalványokat

2023 első negyedévében 45 új üzlet és vendéglátó egység nyílt Szentpétervár nagy bevásárlóközpontjaiban. Ez 25%-kal több, mint az előző év azonos időszakában.

Az új üzletek mintegy fele a divatszegmensben található. Az orosz Anna Pekun és a 2Mood márkák például a Galeria bevásárlóközpontban, a Mustang és a Lichi a City Mallban, a Sarto Reale az Evropolisban, az Elis Fashion Rus pedig az Okhta Mallban nyílt meg. Emellett a Fashion House outlet központban mostantól Giovanni Botticelli, Bogatto és Jeans Dean is kapható. A volgográdi Noun kiskereskedő a svéd H&M csoport Monki üzlete helyett az REC „Evropolis” üzletközpontban nyitott, a helyiségek fennmaradó részét pedig a Sela és a Befree márkák bérelték ki. Az Ormatek bútorszalon a Zhemchuzhnaya Plazában nyílt meg a korábbi Adidas helyiségben.

Jelenleg közel három tucat további üzlethelyiség megnyitását készítik elő. Hamarosan a H&M helyett Snow Queen lesz a „City Mall”-ban, a Befree a „Galereya”-ban nyílik, az Uniqlo helyett Sela lesz a „Mega Dybenko”-ban, az „Okhta Mall”-ban pedig a The Snow Queen.

GAZDASÁG

Címkék:

failure, fashion, russia, sanctions