Orbán Viktor a spanyol jobboldali VOX párt vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor a spanyol jobboldali VOX párt vezetőjével tárgyalt

Magyarországra látogatott Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke, parlamenti képviselő, akit csütörtök délelőtt Orbán Viktor magyar miniszterelnök is fogadott a Karmelita kolostorban - tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

HOT 2021. MÁJUS 27. 12:50

Határvédelem, családpolitika, keresztény kultúra – szerintünk ezen múlik Európa jövője! – írta ki Facebook oldalára Orbán Viktor, magyar miniszterelnök a Santiago Abascallal folytatott megbeszélése kapcsán.

A kereszténydemokrata elveket valló, a multikulturalizmust és a bevándorlást ellenző spanyol párt elnökével folytatott egyeztetésen részt vett Novák Katalin, a nagyobbik magyar kormánypárt, a Fidesz alelnöke is.

A felek egyetértettek abban, hogy az Európa jövőjéről nemrég megkezdett vitában nem hiányozhat az európai nemzetek szabadságát és hagyományait felvállaló pártok hangja, akik sok millió, a tradicionális európai értékekhez kötődő polgárt képviselnek.

Hozzátették: Európának nemzeti szuverenitásra és határvédelemre, megfelelő családpolitikára és a kulturális gyökerek tiszteletben tartására van szüksége.

HOT

Címkék:

fidesz, meeting, santiago abascal, spain, viktor orban, vox