Terroristáknak gyűjtöttek pénzt, betiltottak három egyesületet

Az egyesületek a Hezbollah libanoni síita mozgalmát támogatták. Rendőri műveletet indítottak a felszámolásukra - tájékoztatott a szövetségi belügyminisztérium.

HOT 2021. MÁJUS 19. 12:03

Betiltottak és rendőri felszámolást indítottak három egyesület ellen Németországban – írja a Deustche Welle.

Az egyesületek – melyeknél szerdán egyszerre nyolc tartományban tartottak házkutatást – korábban azt állították, hogy libanoni segélyprojektekre gyűjtenek pénzt, ám kiderült, hogy valójában a mártír halált halt Hezbollah-harcosok hozzátartozóinak szánták az összegeket. A lépést a minisztérium azzal indokolta, hogy a Hezbollah követőiben növeli a harci kedvet, hogyha tudják, hogy haláluk esetén családjuk anyagi segítséghez jut.

Németországban „nem lesz biztonságban, aki a terrort támogatja”, és „akármilyen álcában jelenik is meg, országunkat nem használhatja visszavonulási terepként” – emelte ki a tárca vezetője, Horst Seehofer.

A Hezbollah katonai szárnyát 2013-ban sorolták a terrorszervezetek közé Németországban, 2020-ban pedig a politikai szárnyát is betiltották és felszámolták. A szélsőséges síita iszlamista mozgalomnak nagyjából 1050 követője van az országban.

HOT

Címkék:

donation, forbidden, germany, group, hezbollah, horst seehofer