65 lövöldözés és 5 áldozat egy hétvége mérlege a nagyvárosban

A baloldali vezetésű városban több mint hatvan lövöldözés történt, ami új rekordot jelent. A statisztikák szerint 365 ember halt meg lövöldözés miatt a településen január elseje óta.

NAGYVILÁG 2022. AUGUSZTUS 2. 13:33

Chicagoban 65 embert lőttek meg és ötöt halálosan megsebesítettek egyetlen hétvége alatt. Egy 16 éves fiú egy parkoló közelében volt a South Indiana Avenue 5900-as tömbjénél, a Washington Park negyedben, amikor este 6 óra körül hasba lőtték. A tinédzsert a Comer Gyermekkórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították.

Néhány háztömbnyire a parkolótól a South Winchester Avenue 5400-as tömbjében egy férfi és egy 25 éves nő veszekedett hajnali fél négy körül, amikor egy 37 éves férfi megpróbált közbelépni. A másik férfi fegyvert rántott és tüzet nyitott, majd fejbe lőtte a 37 éves férfit, akit még a helyszínen halottnak nyilvánítottak. A nőt a hónalján érte egy lövés, őt azóta is kórházban ápolják.

Nem sokkal később 3 embert ért brutális támadás, miközben kereket cseréltek az autójukon. Egy sötét terepjáró megjelent a semmiből, majd kiszállt belőle egy férfi, aki tüzet nyitott a fegyvertelen emberekre. Egy 30 éves férfit az arcán talált el a lövöldöző, ő a helyszínen életét vesztette. Egy másik személyt több lőtt sebbel kórházba szállítottak. A harmadik áldozat szintén több lövést kapott, őt is kórházba kellett szállítani, ahol azóta is kritikus állapotban van.

A szombat éjszaka sem telt el halálos lövöldözés nélkül. Egy férfi egy vita közben hirtelen pisztolyt rántott és fejbe lőtte az áldozatát, akit ugyan kórházba szállítottak, de nem tudták megmenteni az életét.

Kevesebb mint egy órával később négy embert sebesítettek meg egy parkban, ez volt a negyedik tömeges lövöldözés a környéken az elmúlt három hónapban. Hajnali két óra körül egy férfi egy fekete teherautóból tüzet nyitott a parkban lévőkre. Ezután kiszállt és tovább lövöldözött.

Hajnali három óra körül pedig két nőt meglőttek és súlyosan megsebesítettek egy népszerű szórakozóhelyen. Az áldozatok a szerencsének köszönhetik az életüket, hiszen a chicagói rendőrök épp a környéken járőröztek, amikor lövéseket hallottak, így segíteni tudtak a bajbajutott nőkön. Mindkettőjüket kórházba kellett szállítani, a gyanúsítottat nem sokkal később őrizetbe vették, és megtalálták nála a lövöldözéskor használt fegyvert is, azonban egyenlőre nem emeltek vádat a támadó ellen.

NAGYVILÁG

Címkék:

chicago, democrats, gunshot