A hibbant ír megveti ügyfeleit, akik gazdaggá teszik őt

A hibbant ír megveti ügyfeleit, akik gazdaggá teszik őt

Nem válogat a Ryanair ír fapados légitársaság vezérigazgatója, amikor sértegetni kell valakit: az elmúlt években nemcsak a saját utasaira tett minősíthetetlen megjegyzéseket, hanem politikai tisztségviselőket is. Michael O'Leary mégsem ettől, hanem az arcátlan és őrült ötleteitől vált híressé.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 20. 11:31

Az elmúlt évtizedben Michael O’Leary számos minősíthetetlen megnyilvánulását rögzítette az internet. A Ryanair ír fapados légitársaság vezérigazgatója szinte az összes társadalmi réteget megsértette már, a világnézete pedig a vállalata üzleti modelljében is visszaköszön.

2009-ben volt egy olyan ötlete a Ryanairnek, hogy megszünteti a check-in pultok használatát a repülőtereken és csak online lehet becsekkolni a járatokra, azt remélve ettől, hogy felgyorsítja az utasfelvételt. Ez végül nem valósult meg, de ma már csak az online check-in ingyenes, így ha valaki a repülőtéren szeretne becsekkolni, akkor fizetnie kell érte.

“Fizessenek azért, amiért hülyék”

– jelentette ki O’Leary, aki egy másik alkalommal a túlsúlyos utasokat sértegette. A légitársaságnál egy időben felmerült, hogy felárat számolnak fel a túlsúlyos utasokra.

“Senki nem akar egy hájpacni mellett ülni a gépen”

– fogalmazott a vezérigazgató, majd hozzátette, hogy ez még hasznára is válhat a túlsúlyos embereknek, mert így nagyobb motivációjuk lehet arra, hogy lefogyjanak. De Michael O’Leary a helyetteseit sem kímélte, amikor egy, a cég eredményeit bemutató sajtótájékoztatón alázta meg őket. Azt mondta, hogy azért nincsenek jelen a sajtóeseményen, mert annyira örülnek az eredményeknek, hogy éppen a mosdóban közösülnek.

O’Leary korábban a pilóták számát is csökkentette volna a gépeken. Meggyőződése volt ugyanis, hogy a mai modern repülőgépeken nincs szükség másodpilótára. A Ryanair vezérének őrült ötletét végül az illetékes hatóság utasította el. Az eddigi legőrültebb ötletei azonban az állóhelyek bevezetése és a fizetős mosdóhasználat voltak. A légitársaság vezére egy időben komolyan elgondolkodott azon, hogy állójegyeket értékesít a járatokon, ezeket azonban már a tesztrepülések előtt megtiltották a hatóságok. Amikor arról kérdezték, hogy biztonsági övek nélkül hogyan tudnák biztosítani az utasok épségét, azt mondta, hogy úgy alakítanák át az utastereket, mint a londoni metrószerelvényekben, ahol korlátok és hevederek vannak. A vezérigazgató egyszer azt is megfontolta, hogy az utasoknak fizetniük kéne a repülőgépen a mosdó használatáért.

“Ha valaki fizetne 5 fontot a mosdó használatáért, én magam cipelném őt oda, sőt még a fenekét is kitörölném egy ötösért”.

– mondta akkor a vezérigazgató. A légitársaságot gyakran bírálják az aránytalanul magas árai miatt is, amiért cserébe rendkívül szerény szolgáltatást kapnak az utasok. A fedélzeti étkezés például igen drága, ahhoz képest, hogy az alább látható szendvicset szolgálták fel az egyik brit utasnak, aki a Twitteren osztotta meg az élményeit. A “sonkás” szendvics egyébként 5,5 euróba került.

 

 

NAGYVILÁG

Címkék:

flight, ryanair, scandal