A híres brit sztárfotós fia azt állítja, hogy az online fórumok miatt lett transznemű

A világhírű fotós, David Bailey fia, Sascha Bailey nemrég arról beszélt egy interjúban, hogy az online fórumok nyomást gyakoroltak rá a nemváltoztatás irányába. A férfi elmondása szerintb mindösszesen 10 perc konzultáció után transzneműként diagnosztizálták. Megtörténtek az előkészületek a nemváltoztatás irányába, de közbe a férfi megbánta. A férfi történetével szereténé, hogyha jobb belátásra bírná azokat, akik nemi diszfóriával küzdenek

NAGYVILÁG 2024. JANUÁR 26. 20:42

A most 29 éves Sascha Bailey elmondta, hogy ő nem a szokásos módon kezdett a transznemű ideológiával azonosulni. Mint ismertette, a legtöbb trasnsznemű általában évekig azt gondolja, hogy az ellenkező nem testébe van zárva., azonban a híres fotós fia elmondta, hogy neki egy más indítéka volt, mivel egy mérgező, rossz házasság hatására kezdett a pusztító ideológia fele mozdulni.

Mint fogalmazott, a társadalom fejéhez egy fegyver van szögezve, mert ha nem támogatják a mozgalmat, akkor az egyetlen választás az eltörlés. „Vagy mellette vagy, vagy transzfób vagy, nincs középút” – fejtette ki.

„Már gondolkodtam rajta, és ez egy olyan ötlet, amely csak nőtt és nőtt. Úgy gondoltam, hogy az átváltozás egy módja annak, hogy megöljem magam anélkül, hogy meghalnék, mert annyira elégedetlen voltam az életemmel. Azt hittem, hogy ha ezt az egy dolgot meg tudom csinálni, az mindent megváltoztathat, teljesen új ember lehetek”

– mondta.

Kezdetben Bailey „az igazi Barbie” szeretett volna lenni, közben pedig nagyon gyakran fontolgatta azt, hogy véget vet az életének. Elmondta, hogy sok minden, ami ezt a szorongást okozta, a közösségi médiából és az online csevegőszobákból származott, amelyeket akkor látogatott, amikor egy toxikus házasságban volt. Ekkor gyökerezett meg a fejében a nemváltás gondolata, amikor az ominózus fórumokon arra biztatták, hogy vállalja fel magát és váljon nővé.

„Azt mondják, hogy ez a végső módja a problémáid megoldásának, hogy minden, ami veled kapcsolatos, csak egy dologra vezethető vissza, és ha ezt az egy dolgot meg tudod oldani, minden tökéletes lesz” – mondta Bailey.

„Már gondolkodtam rajta, és ez egy olyan ötlet, amely csak nőtt és nőtt” – mondja. Mint fogalmazott:

„Ez lett a módja annak, hogy ne kelljen megölnöm magam, hanem új emberré válnom.”

Sascha annyira meg volt győződve arról, hogy ez a helyes lépés, és annyira igyekezett felgyorsítani a folyamatot, hogy felkeresett egy magánorvost, aki megerősítette, hogy transznemű, és felírt neki egy női hormonokra vonatkozó receptet a nemi átváltoztató műtét előzményeként. Nagy-Britanniába visszatérve nehezen tudott időpontot egyeztetni a nemváltó műtétre. A férfi elmondása szerint volt ideje hosszasabban gondolkodni, és rájött, hogy hibázott.

„Azt hiszem, mondhatnánk, hogy az Országos Egészségügyi Szolgáltatás (NHS) lassúsága segített megmenteni engem.”

– emelte ki

„Először is, valójában nem tudtam, hogy milyen érzés nőnek lenni, mert soha nem voltam az, így az ötlet, hogy azt mondjam, hogy úgy érzem magam, mint egy nő, abszurd volt. A második dolog, amire rájöttem, az volt, hogy valójában nem kell megváltoztatnom a külsőmet, azért mert úgy érzem magam belül. Csak meg kellett békélnem vele” – világított rá.

Sascha Bailey elmondta: „Hála Istennek, hogy nem csináltattam meg a hormonkezelés, mert azzal néhány hónapon belül a meddőséget kockáztatod, és a gondolat, hogy nem lehet gyerekem, pusztító. De rávilágít a kellemetlen valóságra is, ami az, hogy 15 és 16 éves gyerekektől azt kérjük, hogy maguk döntsenek arról, hogy akarnak-e gyereket, és ez egyszerűen nem helyes.”

A transzneműként azonosított kiskorúak számának növekedésével kapcsolatban Bailey azt mondta: „Azt hiszem, visszatekintve erre az időre, meg fogunk döbbenni, hogy milyen gyorsan elszaladtunk ezzel a dologgal. Teret és időt kell hagynunk az embereknek, hogy beszélgessenek és felfedezzék az érzéseiket, mielőtt az orvosi útra sietnénk”.

Sacha végezetül elmondta reméli, hogy története mindenki számára pozitív lehet, aki nemi diszfóriával küszködik.

NAGYVILÁG

Címkék:

gender, lgbt, uk