A híresztelések ellenére jól van az elnök

A híresztelések ellenére jól van az elnök

Több médium is arról számolt be korábban, hogy rosszul lett Aleksandar Vucic, s kórházba került. A szerb elnök viszont azt állítja, hogy jó az egészségügyi állapota. Az államfő pénteken Szerbia zajecari körzetébe látogatott, ahol már arról beszélt, hogy amíg ő az elnök az ország nem lesz sem a NATO, sem más katonai szövetség tagja.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. ÁPRILIS 28. 16:34

Szerbia városait járja Vucic

Futótűzként terjedt az elmúlt órákban a hír, hogy kórházba került a szerb államfő. Több médium is arról írt, hogy rosszul lett Aleksandar Vucic. Az egészsége megromlásáról szóló információkat maga a köztársasági elnök cáfolta meg – a Szputnyiknak nyilatkozva. Elmondta: az előzetesen bejelentett programja szerint pénteken a zajecari körzetbe látogat.

„Jól vagyok. 12 órától folytatom Szerbia körbejárását” – húzta alá a szerb elnök.

Aleksandar Vucic-nak nem kellett kórházban feküdnie – ezt a Danas szerbiai napilapnak is megerősítették az államfő kabinetjében.

Félreértésekre adhatott okot az is, hogy a Szerb Haladó Párt tagja Sandra Bozic a Twitteren tegnap azt írta:

„Minden támogatásunk Vucic elnöké! Tudjuk, hogy magát sem kíméli, s hogy Szerbiáért él és lélegzik” – fogalmazott a Szerb Parlament alelnöke.

A békéért száll síkra a szerb elnök

Pénteken már Aleksandar Vucic meg is érkezett a zajecari körzetbe, ahol arról beszélt, hogy Belgrád mindent megtesz, hogy megőrizze a békét, hogy soha többé ne kelljen egyetlen anyának sem azon gondolkodnia, hogy kit küldjön a háborúba.

kép: Facebook

A köztársasági elnök megjegyezte: az elmúlt napokban ismét nőtt a nyomásgyakorlás Szerbián, hogy adja fel a semleges státuszát, s ne tartozzon azon ritka államok közé, amelyeknek saját független és szabad politikájuk van.

„Amíg én vagyok az elnök és a katonaság főparancsnoka, garantálom, hogy Szerbia nem lesz sem a NATO, sem más katonai blokk tagja. Szerbia megőrzi a katonai semlegességét és a szabadságáért önmaga küzd meg. Ez a mi választásunk”

– tette hozzá Vucic.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

emergency, serbia, vucic