A klímavédelemről prédikál, de ünnepelni a tengerentúlra repül zöldpárti polgármester

A klímavédelemről prédikál, de ünnepelni a tengerentúlra repül zöldpárti polgármester

A fővárosi polgármester minden létező alkalmat megragad, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezésre és a klímaváltozás veszélyeire, miközben az év végi ünnepekre a tengerentúlra utazott repülővel.

NAGYVILÁG POLITIKA 2023. JANUÁR 2. 16:58

Példátlan képmutatásról tett tanúbizonyságot Párizs 12. kerületének zöldpárti polgármestere, Emmanuelle Pierre-Marie. A politikus ugyanis lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy milyen fontos a környezet-és klímavédelem, ezzel szemben azonban New Yorkban töltötte az év végi ünnepeket, az egyik közösségi oldalon közzétett jókívánságaiban megjelölve az amerikai nagyvárost.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Manoue Pierre (@emmapierremarie) által megosztott bejegyzés

A kép láttán rendkívül sok kritikát kapott a polgármester, sok kommentelő kifogásolta, hogy míg hangoztatja a környezettudatosságot, addig repülővel elutazik az Egyesült Államokba karácsonyozni.

A Szabaság-szoborról feltett kép kapcsán az egyik hozzászóló ironikusan azt firtatta, hogy vajon hogyan jutott el a tengeren túlra a párizsi polgármester, talán motor nélküli vitorlással vagy úszva szelte-e át a tengert, mivel napi szinten tart előadásokat a franciáknak a szénlábnyomukról.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Manoue Pierre (@emmapierremarie) által megosztott bejegyzés

A zöldpárti polgármester valóban rendre arról posztol a közösségi oldalakon, hogy milyen súlyos a klímaválság, márciusban például azt írta a Twitteren, hogy lángol a földünk és a klíma kérdése sajnálatos módon kimarad a vitákból.

Egy másik kommentelő kontrasztként feltette a Twitterre annak a karácsonyfának a képét, amelyet a polgármester állíttatott fel a Párizs 12. kerületében élőknek, miközben ő New Yorkban egy hagyományos, gazdagon feldíszített fenyőfával ünnepelte a karácsonyt.

A sok kritika miatt kisvártatva magyarázkodni kezdett Emmanuelle Pierre-Marie, azt írta a Twitteren, hogy anyaként és nagymamaként a karácsonyt a New Yorkban élő lányával és az unokáival töltötte. Hozzátette, el kell ismerni, hogy a repüléssel rendkívül nagy szénlábnyomot hagyott, de nem volt más módja az utazásnak, ugyanakkor kiemelte, hogy ez volt az első alkalom, hogy elutazott az Egyesült Államokba.

A zöldpárti politikus New York-i útjával kapcsolatban azt írta a CNews riportere, Jean-Marc Morandini, hogy az oda-vissza út szénlábnyoma a Good Planet alapítvány számításai szerint 3,15 tonna CO2 kibocsátást jelent. A La Voix du Nord nevű lap felhívja rá a figyelmet, hogy a Párizs és New York közötti repülőút során keletkezett szénlábnyom egy átlagos otthon egy éves fűtésének felel meg, ami rendkívül ellentmondásos a lelkes környezetvédő zöldpárti polgármester esetében.

NAGYVILÁG POLITIKA

Címkék:

carbon footprint, ecologist mayor, flying, france, new york