A spórolás jegyében a reggeli kihagyására szólít fel az újság

A gazdasági nehézségek és a magas élelmiszerárak közepette a Wall Street Journal egy nemrég megjelent cikkében azt javasolta, hogy az amerikaiaknak talán ki kellene hagyniuk a reggelit, hogy ezzel is pénzt takarítsanak meg. Ugyanis a reggeli alapanyagainak az ára meredeken emelkedettek az elmúlt időszakban.

NAGYVILÁG 2023. FEBRUÁR 17. 16:27

A gyümölcslevek, a tojás, a kávé és a búza-készítmények ára rekord magas szintre emelkedett a lap szerint, ami azt javasolja, hogy nemes egyszerűséggel hagyják ki az amerikaiak az egész étkezést.

A Twitter-felhasználók jó részének nem tetszett az Wall Street Journal elképzelése, sokan kritizálták a koncepciót.

John Kennedy szenátor hitetlenkedett, és megjegyezve, hogy „kihagyni az étkezést, hogy megéljünk? Ilyen csúnyán veri Biden gazdasága az átlagos amerikaiakat”.

Dan Bishop szerint pedig ez egy újabb példa „Biden Amerikájára”.

Douglas Boneparth pénzügyi szakember a cikk kapcsán cinikusan azt javasolta, hogy az amerikaiak még több pénzt spórolhatnának, ha minden étkezést kihagynának: „Ha kihagyja a reggelit, az ebédet és a vacsorát, még több pénzt spórolhat”.

Mások pedig az időszakos böjtöt javasolták.

A tojás ára januárban az Egyesült Államokban 8,5 százalékkal nőtt az egy hónappal korábbihoz képest, és 70,1 százalékkal emelkedett az elmúlt évben, ami 1973 óta a legmagasabb éves emelkedési ütem. A megugró munkaerő-, üzemanyag- és takarmányköltségek mellett a madárinfluenza-járványok is okozták, hogy a tojás ára 2022-ben minden más élelmiszeripari cikknél nagyobb mértékben emelkedett. Az amerikai tojáskészletek pedig 29 százalékkal voltak kisebbek 2022 decemberének utolsó hetében, mint 2022 elején.

NAGYVILÁG

Címkék:

egg, food, food price