A szülők elől eltitkolt nemváltásra bíztatták a gyerekeket egy fórumon

Egy transzneműeknek létesített ifjúsági internetes fórumon egy anyuka transznemű tininek adta ki magát, és kiderítette, hogy a fórum tele van korhatáros szexuális tartalmakkal, illetve azt tanítják a fiataloknak, hogy miként titkolják el a nemváltásukat a szülők elől.

NAGYVILÁG 2022. SZEPTEMBER 5. 10:09

A fórumot a Trevor Project nevű szervezet működteti, amely magát az LMBTQ fiatalok öngyilkosságának megelőzésével foglalkozó nonprofit szervezeteként emlegeti. Az anya, Rachel, a saját nemi diszfóriás gyermeke miatt épült be a fórumba, hogy lássa, milyen tartalmakat közvetítenek ott a fiatalok felé. Az anyuka a fórumon perverz tartalmakkal, agresszív nemváltoztatási ajánlásokkal, és olyan felnőttekkel találkozott, akik arra bátorítják a kiskorúakat, hogy titkolják el a nemváltásukat a szüleik elől.

A Trevor Space nevű fórumra regisztrálva a felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy a 18 év alatti vagy a 18-25 év közötti korosztályba sorolják magukat. Az online közösségi fórum a 13-24 éves korosztály számára készült, de nem alkalmaznak semmilyen rendszert amivel ellenőrizni lehet a személyek valódi életkorát. Rachel elmondta, hogy látott olyan bejegyzéseket, amelyekben 25 évnél idősebbnek vallották magukat a fórumozók, és olyan vendégfiókokat is észrevett, amelyeken nem volt feltüntetve a felhasználók életkora.

A beszélgetésekben egy kamasz lány például arról érdeklődött, hol szerezhet megbízható mellet leszorító fehérneműt vagy tapaszt, felnőtt felhasználók pedig készséggel válaszoltak neki.

A fiúvá váló tinilányok továbbá a Minoxidilről, egy vény nélkül kapható gyógyszerről beszéltek, amely serkenti az arcszőrzet növekedését. „Kaphatok és használhatok Minoxidilt anélkül, hogy a szüleim tudnának róla?” – kérdezte egy lány.

Rachel megfigyelte, hogy úgy tűnt, hogy az online fórum tagjai segíteni akarják egymást abban, hogy további lépéseket tegyenek a nemi átalakulásukban. Jelentős számú olyan esetet látott, amikor felnőttek adtak kiskorúaknak segítséget.

„A napokban még mindig maszkulinabbnak érzem magam, de nem számít, mit érzek, végül mégis lány leszek. Ettől transz leszek, vagy még mindig genderfluid vagyok? Segítség, nem tudom” – írta az egyik felhasználó. Egy felnőtt erre azt válaszolta, hogy „ha tippelnem kellene a hozzászólásod alapján, azt mondanám, hogy eléggé transznak tűnsz”.

A felnőttek és a gyerekek közötti szexuális témájú beszélgetések voltak azok, amelyek saját bevallása szerint igazán zavarták Rachelt. Néhány magát transzneműnek valló felnőtt részletesen írt a maszturbációs függőségéről és arról, hogy mennyire felizgatja őket, hogyha az ellenkező nem képviselőinek képzelik magukat”.

Egy felnőtt férfi a következőket írta, „szóval ma reggel hatalmas maszturbációs késztetéssel ébredtem, és bár tudtam, hogy nem tehetem, és fájna, ha megtenném, mégis megtettem. És szörnyű érzés volt, az érzések, amiket éreztem, az orgazmusom férfias volt és ez teljesen összetörte a nőiességemet, és kegyetlen emlékeztetőül szolgált arra, hogy sose fogom magamat nőnek érezni, mert férfi testbe születtem”.

A National Review arról számolt be, hogy a 18 év alatti felhasználók felnőtt felhasználókkal beszélgettek szexuális preferenciáikról, és különböző fétisekről. A felnőtt felhasználók a fiatalabbakat a legfurcsább szexuális fantáziáikról kérdezték, akik válaszul felsorolták, hogy miket ismernek. Ezek közé volt leírva a scat play, amely keretében a szexuális kielégülés érdekben a partnerek egymás székletével játszanak, illetve a fornília, amely során az egyik személyt a szexuális aktus előtt beleépítik egy bútordarabba.

A Trevor Project szervezet a fórumot azokból az adományokból összeszedett pénzekből üzemelteti, amelyeket azért kapott, hogy segítsen lejjebb vinni a transz fiatalok állítólag kimagaslóan magas öngyilkossági rátáját. Azonban ezen arányok további vizsgálatakor a kutatók megállapították, hogy a korábbi statisztikák rossz értelmezésén alapulnak, és semmi kiugró nincs a transzneműek öngyilkossági statisztikáiban.

Azok a tanulmányok, amelyek azt állítják, hogy a transz fiatalok fokozottan ki vannak téve az öngyilkosság kockázatnak, általában átlagos mentális egészségű tinédzserekhez hasonlítják a transzneműeket, ami megtévesztő lehet, mivel a felmérésekben többségében olyan nemváltásban résztvevő embereket kérdeztek meg, akik más mentális problémával is küzdenek.

Amikor a kutatók a transz fiatalokat hasonló mentális egészségügyi problémákkal küzdő tizenévesekkel hasonlították össze, gyakorlatilag nem volt különbség az öngyilkossági arányok között. A transz fiatalok nem hajlamosabbak az öngyilkosságra, mint a mentális betegségben szenvedő tizenévesek, ami azt jelenti, hogy a gyermek nemváltásának elmulasztása nem vezet öngyilkos viselkedéshez.

Leor Sapir, a Manhattan Intézet munkatársa és politológiából doktorált kutató morális pániknak nevezi ezt. Sapir úgy véli, hogy a transzneműek öngyilkossági arányáról szóló felfújt statisztikákkal való félelemkeltés alapvető fontosságú volt az aktivisták számára, hogy elérjék céljaikat a politikai színtéren. „A „nemváltás vagy öngyilkosság” mantra a kortárs transznemű aktivizmus központi stratégiájává vált, és időnként úgy tűnik, hogy az aktivisták retorikai arzenáljában alig van más érv” – mondta Sapir.

NAGYVILÁG

Címkék:

childrens, gender ideology, trans