Az adófizetők pénzéből finanszírozzák a Drag Story Hour rendezvénysorozatot

Az adófizetők pénzéből finanszírozzák a Drag Story Hour rendezvénysorozatot

A városvezetés több mint 200 ezer dollárt arra használt fel, hogy a nőnek öltözött férfiak queer hősökről szóló meséket olvassanak fel kisgyerekeknek.

NAGYVILÁG 2022. JÚNIUS 16. 13:57

New York 2018 óta több mint 200 ezer dollárt adott az adófizetők pénzéből transzvesztitáknak, hogy szórakoztassák a gyerekeket az állami iskolákban. A Drag Story Hour – korábbi nevén Drag Queen Story Hour – rendezvényeken olyan queer emberek olvasnak fel meséket a kisgyerekeknek, akik férfinak születtek, de női ruhákba öltöznek és nőnek vallják magukat. A diákokat megtanítják a drag sminkelésre, de a gyerekek táncolhatnak is a drag queenekkel. Egy ilyen fellépés során a transzvesztita 600 dollárt keres.

A szülők a New York Postnak elmondták, hogy előre értesítették őket arról, hogy az előadók az iskolákba jönnek, arra azonban már nem kaptak lehetőséget, hogy a rendezvényről elhozzák a gyerekeiket. A felolvasásokon gyakran előkerülnek olyan könyvek, mint például a „Melissa”, amely egy fiúról szól, aki lány szeretne lenni.

Vickie Paladino, Queens 19. kerületét képviselő republikánus politikus egyértelművé tette, hogy a körzetében minden olyan iskolától megvonja a támogatást, amely felnőtt transzvesztita férfiakat enged be a tanórákra. „Több százezer dollárt veszünk ki a keményen dolgozó New York-i adófizetők zsebéből… hogy egy olyan programot finanszírozzunk, amely kisgyerekeket tanít a nemi ideológiákról? Az én körzetemben ugyan nem!” – jelentette ki a képviselő, aki a közösségi oldalán azt is elmondta, a gyerekek minőségi, politikai manipulációtól és szexuális tartalomtól mentes oktatást érdemelnek.

Máshol a szülők összefogtak és egy emberként álltak ki az ellen, hogy az iskolákban is ráerőltetik a gyerekekre a genderlobbit. Pittsburghi anyukák egy csoportja beperelte az egyik iskola tanárát, mert a nemváltoztatásról és más nemi identitással kapcsolatos témákról oktatta az elsőosztályos gyerekeket. A tanár többek között olyan könyvekből olvasott a gyerekeknek, amelyek szerint a fiúkból lehetnek lányok és fordítva.

„Ez a per nem a politikáról szól. Nem transzneműellenes. Nem a cenzúráról szól. Nem a könyvek betiltásáról szól. Sokkal inkább a felperesek szülői jogairól és mindegyikük azon döntéséről szól, hogy nem akarják, hogy hat- vagy hétéves gyermekük a nemi diszfóriáról vagy a transzneműek átmenetéről kapjon oktatást”

– olvasható a keresetben, amely azt is tartalmazza, hogy a kerület megsértette saját szabályzatát azzal, hogy a nemi diszfóriát és a transzneműek átmenetét nem tüntette fel a tananyag részeként, így a szülőknek esélyük sem volt arra, hogy felmentést kérjenek a gyerekeiknek az ilyen oktatás alól.

 

NAGYVILÁG

Címkék:

children, gender change, teacher, usa